11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalAfganistan: Ofensiva împotriva SI se va intensifica

Afganistan: Ofensiva împotriva SI se va intensifica

El a explicat că au loc operaţiuni cu regularitate pentru alungarea luptătorilor SI şi ai Al-Qaida, care controlează părţi din teritoriul afgan, mai ales provinciile Kunar (nord-est), Nangahar (est) şi Jowzjan (nord).

‘Suntem în mijlocul unei noi ofensive împotriva SI în Nangahar’, a declarat generalul Nicholson, precizând că este vorba despre o ofensivă terestră purtată de comandouri afgane şi de forţe speciale americane, cu sprijin aerian afgan şi american.

‘Aceasta va continua şi chiar se va intensifica în perioada de încetare a focului’ cu talibanii, a adăugat el, citat de AFP şi Reuters.

Generalul Nicholson a menţionat că SUA s-au angajat să respecte încetarea focului oferită talibanilor de preşedintele afgan, dar a dat asigurări că armata americană nu va ezita să se apere dacă va fi cazul.

‘Vom lua măsuri pentru a apăra forţele coaliţiei şi forţele afgane. Acesta înseamnă că vom supraveghea (situaţia) şi vom fi pregătiţi să răspundem oricărei ameninţări împotriva forţelor noastre care s-ar prezenta sau care ar părea iminentă’, a dat asigurări generalul Nicholson.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani, ale cărui oferte de pace către talibani au rămas până acum fără răspuns, a anunţat joi o încetare a focului unilaterală şi temporară cu aceştia pentru sfârşitul Ramadanului.

Încetarea luptelor ar urma să dureze circa o săptămână, probabil între 12 şi 20 iunie, ipoteză considerată totuşi puţin probabilă de observatori.

Cele mai citite

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede prelungirea limitării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul anului 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 5/2024 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului...
Ultima oră
Pe aceeași temă