14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalAeroportul din Tripoli, redeschis doar pentru zborurile de noapte

Aeroportul din Tripoli, redeschis doar pentru zborurile de noapte

Aeroportul din Mitiga a fost închis luni după ce a fost atins de un raid aerian al forţelor loiale mareşalului Khalifa Haftar, care poartă o ofensivă asupra capitalei libiene.

Autoritatea aviatică civilă a decis ‘reluarea doar a zborurilor de noapte, până la noi ordine’, a declarat Mohamad Gniwa, purtător de cuvânt al companiei Libyan Airlines.

Informaţia a fost confirmată de o sursă aeroportuară, care nu a oferit alte detalii.

Primele curse urmează să-i aducă la Tripoli pe călătorii blocaţi în străinătate din cauza suspendării traficului, a indicat Mohamad Gniwa.

Cel puţin 35 de persoane au fost ucise de la debutul ofensivei forţelor mareşalului Haftar asupra capitalei, pe 4 aprilie, potrivit celui mai recent bilanţ al Ministerului Sănătăţii.

Mitiga este o fostă platformă militară utilizată pentru traficul civil în locul aeroportului internaţional din Tripoli, grav avariat de lupte în 2014.

De atunci, în Libia operează doar companiile aeriene autohtone, care asigură zboruri interne şi legături regulate cu câteva ţări, printre care Tunisia şi Turcia.

Companiile libiene au interdicţie de zbor în spaţiul aerian al Uniunii Europene din ‘raţiuni de securitate’.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă