20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalAcumulare de gaze rare într-un reactor nuclear de la o centrală din...

Acumulare de gaze rare într-un reactor nuclear de la o centrală din China

Surse citate de CNN au declarat că este posibil să fie avut loc o scurgere radioactivă, dar conducerea centralei nucleare susţine că situaţia este normală.

“EDF a fost informată despre creşterea concentraţiei de anumite gaze rare în circuitul primar al Reactorului numărul 1 al centralei nucleare de la Taishan”, a comunicat compania franceză.

Este vorba de un reactor nuclear presurizat european (EPR).

Centrala atomică de la Taishan, situată în sudul Chinei, este deţinută şi administrată de TNPJVC, un grup cu capital mixt care are active de 70% deţinute de CGN şi 30% de EDF (Électricité de France).

“Prezenţa gazelor rare în circuitul primar este un fenomen cunoscut, studiat şi prevăzut în procedurile de exploatare a reactoarelor”, precizează EDF.

Printre aceste “gaze rare” se numără argon, heliu, krypton, neon şi xenon.

Surse citate de CNN au declarat, pe baza unui raport al Departamentului Energiei din SUA, că incidentul a avut loc pe 8 iunie. Luni, CNN a relatat că Administraţia SUA analizează de aproape o săptămână incidentul nuclear.

Compania China General Nuclear Power Group (CGN) a anunţat că indicatorii privind protecţia mediului sunt la niveluri “normale”. Nu există informaţii oficiale din partea autorităţilor chineze.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...
Ultima oră
Pe aceeași temă