32 tone de tutun confiscate într-una dintre cele mai mari fabrici de țigări ilegale

Serviciul de investigații al autorităților fiscale din Olanda a descoperit lângă Utrecht una dintre cele mai mari fabrici de țigări ilegale din Țara Lalelelor.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 13.10.2020 - 13:14

Polițiștii și cei de la Fiscul olandez au descins în fabrica în care 13 muncitori, majoritatea cetățeni din Europa de Est, lucrau la ambalarea tutunului în țigarete și pachete de țigări.

Anchetatorii au confiscat 3,6 milioane de țigări și 32.000 de kilograme de tutun, împreună cu material de ambalare, hârtie pentru țigări, filtre și lipici. Pierderea fiscală împiedicată veniturilor statului olandez pentru producția ilegală este estimată la 6 milioane euro.

Pentru a nu se expune în mai multe locații, cei care fabricau ilegal țigările au ales să depoziteze în același spațiu de producție, situat în mediul rural, toate aparatele necesare unui ciclu complet de realizare a țigaretelor.

Autoritățile olandeze au estimat că utilajele ar putea produce un milion de țigări pe zi. Se crede că producția era destinată pieței negre din țările în care prețul cu amănuntul al țigărilor este ridicat. Se estimează că fabrica a produs 18 milioane de țigări ilegale confiscate în străinătate în ultimele luni, potrivit unui comunicat Europol.

Comentarii