16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternațional18 fatalități după inundație supriză în Siberia

18 fatalități după inundație supriză în Siberia

Cetățenii ruși din regiunea Siberiană din Irkutsk, devastați de o inundație fatală, au acuzat autoritățile că nu au dat niciun avertisment care ar fi putut ajuta la salvarea vieților și la prevenirea daunelor.

Inundațiile, care au început pe 25 iunie și au lovit  sud-estul Siberiei, au ucis 18 persoane, a declarat marți guvernatorul regiunii, Serghei Levchenko. Ministerul de Urgențe a declarat că 13 persoane sunt date dispărute.

“Dacă am fi fost informați … nu ar fi fost atâtea victime, si nici distrugerile catastrofale pe care le vedem aici”, s-a plâns un rezident furios guvernatorului regiunii, care sa întâlnit personal cu oamenii pe stradă.

Imaginea lansată de Ministerul de Urgențe a arătat deșeuri și case întregi care au fost luate în aval, înainte de a se prinde sub pod și de a se strânge că un baraj uriaș.

Ministerul de Urgență a spus că mai mult de 1250 de persoane au fost tratate în spitale.

Televiziunea de stat a relatat că inundațiile au fost cauzate de ploi torențiale, care au făcut ca râul să se umfle și să se revarse.

Armata rusă a fost chemată să ajute la operațiunea de salvare după ce președintele Vladimir Putin a vizitat zona duminică după summitul G20 din Japonia.

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...
Ultima oră
Pe aceeași temă