6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternațional105 răniți după atac Taliban

105 răniți după atac Taliban

Forțele afgane de securitate au ucis cinci militari talibani care au atacat luni o clădire în Kabul după ce au detonat un camion încărcat cu explozibil care a rănit cel puțin 105 persoane, inclusiv 51 de copii, au spus oficialii.

Lupta a durat mai mult de șapte ore, a declarat un oficial de securitate, adăugând că luptătorii talibani din clădirea tras asupra forțelor afgane care s-au repezit la locul exploziei pentru a evacua răniții.

“Confruntările s-au încheiat cu moartea celor cinci atacatori”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne Nasrat Rahimi, adăugând că mai mult de 210 de persoane au fost salvate în timpul operațiunii.

Talibanii și-au asumat responsabilitatea pentru atac.

Oficialii de securitate din Afganistan au declarat că vehiculul încărcat cu explozibil a fost detonat în apropierea departamentului de inginerie și logistică al ministerului la ora de vârf.

Aproximativ 100 de răniți au fost duși la spital, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Wahidullah Mayar, dar nu a existat raport oficial despre numărul de decese.

Cincizeci și unu de copii din două școli din apropierea exploziei au fost răniți de cioburile de sticlă, a declarat Nooria Nazhat, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Educației.

“Acești copii erau în clase când explozia a spulberat ferestrele școli. Toți copiii răniți au fost evacuați”, a spus Nazhat.

Un paznic de la Shamshad TV, a fost ucis și câțiva angajați au fost răniți în biroul din apropierea locului exploziei, a declarat directorul organizației Abid Ehsas.

Zona in care a avut loc atacul găzduiește un grup de clădiri militare și guvernamentale, precum și un birou al Federației de Fotbal afgan, al cărui șef, Yosuf Kargar, a fost printre multele persoane rănite.

Președintele afgan Ashraf Ghani a condamnat talibanii pentru atacarea civililor, numind atacul o crimă împotriva umanității.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă