Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

105 răniți după atac Taliban

105 răniți, inclusiv peste 50 de copii au fost răniți în urmă unui atac Taliban în capitală Afgană, raportează Reuters.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

01.07.2019 - 18:44


Forțele afgane de securitate au ucis cinci militari talibani care au atacat luni o clădire în Kabul după ce au detonat un camion încărcat cu explozibil care a rănit cel puțin 105 persoane, inclusiv 51 de copii, au spus oficialii.

Lupta a durat mai mult de șapte ore, a declarat un oficial de securitate, adăugând că luptătorii talibani din clădirea tras asupra forțelor afgane care s-au repezit la locul exploziei pentru a evacua răniții.

"Confruntările s-au încheiat cu moartea celor cinci atacatori", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne Nasrat Rahimi, adăugând că mai mult de 210 de persoane au fost salvate în timpul operațiunii.

Talibanii și-au asumat responsabilitatea pentru atac.

Oficialii de securitate din Afganistan au declarat că vehiculul încărcat cu explozibil a fost detonat în apropierea departamentului de inginerie și logistică al ministerului la ora de vârf.

Aproximativ 100 de răniți au fost duși la spital, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Wahidullah Mayar, dar nu a existat raport oficial despre numărul de decese.

Cincizeci și unu de copii din două școli din apropierea exploziei au fost răniți de cioburile de sticlă, a declarat Nooria Nazhat, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Educației.

"Acești copii erau în clase când explozia a spulberat ferestrele școli. Toți copiii răniți au fost evacuați", a spus Nazhat.

Un paznic de la Shamshad TV, a fost ucis și câțiva angajați au fost răniți în biroul din apropierea locului exploziei, a declarat directorul organizației Abid Ehsas.

Zona in care a avut loc atacul găzduiește un grup de clădiri militare și guvernamentale, precum și un birou al Federației de Fotbal afgan, al cărui șef, Yosuf Kargar, a fost printre multele persoane rănite.

Președintele afgan Ashraf Ghani a condamnat talibanii pentru atacarea civililor, numind atacul o crimă împotriva umanității.

Comentarii

loading...