Update: Agenţia de Protecţie a Sănătăţii nu a confirmat decât astăzi existenţa bacteriei E.coli în solul din Marea Britanie, care a dus la îmbolnăvirea a 250 de oameni din decembrie 2010 până în iulie 2011, relatează The Guardian în ediţie electronică.
Cei care s-au îmbolnăvit au consumat prazul şi cartofii cruzi, susţin cercetătorii de la Agenţia de Protecţie a Sănătăţii.
Solul în care au fost cultivate legumele era infestat cu o formă a bacteriei E.coli- E.coli 0157.
193 de oameni din Marea Britanie, 44 în Scoţia şi 14 în Ţara Galilor s-au îmbolnăvit din cauza bacteriei.
În Marea Britanie, o persoană a murit şi 250 s-au îmbolnăvit, după ce au mâncat legume infestate cu bacteria E.coli, scrie Daily Mail, care a precizat că această situaţie a fost muşamalizată timp de şapte luni de autorităţile engleze.
Bacteria se găsea în prazul şi cartofii vânduţi în majoritatea supermarketurilor din Anglia, spun jurnaliştii.
Epidemia, pe care autorităţile au ascuns-o până acum, a ţinut până acum şapte luni şi se crede că a fost cauzată de bacteria E.coli, care se găsea în pământul unde au fost cultivate legumele.
Agenţia pentru Protecţia Sănătăţii /The Health Protection Agency/ şi Agenţia de Standarde Alimentare /Food Standards Agency/ au declarat că 250 oameni din Marea Britanie (dintre care, două treimi erau femei) s-au îmbolnăvit între decembrie 2010 şi iulie 2011. 74 dintre ei au fost internaţi în spital. 40% dintre pacienţi erau tineri sub 16 ani.
În ciuda numărului mare de oameni infectaţi cu E.coli, autorităţile au preferat să nu avertizeze populaţia despre pericol. Acum, autorităţile din domeniul sănătăţii publice sfătuiesc oamenii să spele toate legumele înainte să le mănânce.