7.6 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăGDPRUnul dintre chrirurgii francezi de top, angajat la Sibiu

Unul dintre chrirurgii francezi de top, angajat la Sibiu

Unul dintre cei mai experimentaţi şi apreciaţi chirurgi cardiaci din Europa, francezul Eric Arnaud-Crozat, va opera cu regularitate în România. Zilele acestea, el s-a aflat la Sibiu, pentru a pune la punct detaliile acestei colaborări. Chirurgul îşi doreşte să vină la Sibiu şi să opereze la unul dintre spitalele sibiene în fiecare lună şi să participe şi la un program de pregătire a studenţilor medicinişti care învaţă la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Eric Arnaud-Crozat mărturiseşte că a fost impresionat de tot ceea ce a găsit la Sibiu, de la echipa de medici şi până la dotări, iar despre România şi-a făcut o părere cu totul diferită faţă de ceea ce ştia în Franţa. Se declară încântat de Sibiu şi spune că va fi ambasadorul României în Franţa. Întâlnirea tinerilor chirurgi din ţările francofone, o reuniune internaţională cu tradiţie, va avea loc la Sibiu anul viitor.

Colaborare pe termen lung

Echipa de specialişti în chirurgie cardiacă din Sibiu va fi completată de unul dintre cei mai experimentati chirurgi din Franţa, dr. Eric Arnaud-Crozat, elev al profesorului Alain Carpentier, cel care a realizat primul implant de inimă artificială şi care este considerat părintele chirugiei valvei mitrale. Chirurgul francez a venit zilele acestea la Sibiu pentru a stabili detaliile colaborării sale cu spitalul Polisano, colaborare care va prespune, pe lângă intrevenţiile chirurgicale şi o colaborare cu Universitatea sibiană de stat.

Dr. Victor Costache, directorul medical al spitalului şi şeful Secţiei Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică, spune că această colaborare va fi una permanentă. „Împreună cu doctorul Ilie Vonica, vom iniţia o colaborare cu caracter permanent cu dr. Arnaud-Crozat, care este pregătit să se alăture echipei chirugicale. El va veni regulat, una sau două săptămâni pe lună, îndată ce va primi licenţa de liberă practică din partea Ministerului Sănătăţii din România, pentru a începe o colaborare de renume european. Împreună vom putea dezvolta o clinică de importanţă europeană, care să acopere întreaga gamă de intervenţii din acest domeniu”, explică dr. Costache.

Experienţă recunoscută

Eric Arnaud-Crozat mărturiseşte că este mândru că a fost unul dintre elevii lui Alain Carpentier, alături de care a deprins perfecţiunea în medicină şi alături de care a realizat primele plastii de valvă mitrală.

„Sunt unul dintre elevii profesorul Carpentier din Paris, sunt chirurg cardiac de 25 de ani, într-un mare centru de chirugie cardiacă, iar acum activez în Centrul Universitar din Grenoble, şi am colaborări cu multe alte ţări străine, cu Italia, cu Rusia, Georgia. Colaborez cu dr. Costache de foarte mulţi ani şi datorită acestui lucru am venit cu toată încrederea în Sibiu, pentru a putea începe această colaborare cu România”, spune dr. Arnaud-Crozat. El a spus că intervenţiile pe care le va face la Sibiu vor fi diverse, chirugie minim invazivă mitrală si aortică, plastiile valvei aortice, transplant cardiac şi pulmonar şi alte intervenţii complexe.

Colaborarea cu Sibiul se va extinde şi în sfera universitară.

„Pregătim un program împreună cu Universitatea din Sibiu, un program de formare a rezidenţilor şi a studenţilor pentru cardiologie şi chirurgie cardiovasculară, pentru studenţii români şi pentru cei francezi care studiază aici, sunt multe posibilităţi de colaborare”, explică dr. Arnaud-Crozat.

Ambasador al României

Chirugul francez nu este la prima vizită în România şi spune că realitatea pe care a găsit-o aici este cu totul alta decât ideea pe care şi-o formase în Franţa despre România. „În Franţa avem o imagine a României prin prisma romilor, iar în realitate este magnific, este foarte curat, mă voi face ambasadorul vostru în Franţa”, a spus francezul, care a adăugat că încă nu a văzut şi împrejurimile, ci doar Sibiul, dar totul i se pare extraordinar.

În ceea ce priveşte spitalul sibian, dotările şi echipa de medici de aici, chirugul este de părere că este o structură foarte frumoasă, echipa este una cu o dorinţă impresionantă de a face medicină de calitate, iar părerea lui este că România şi Sibiul pot deveni o forţă în domeniul medical, în Europa. De altfel, reprezentanţii clinicii sibiene spun că în clinica de aici, în viitor, vor putea fi trataţi şi pacienţi din alte ţări ale Europei de Est.

Congres la Sibiu

Sibiul va găzdui anul viitor, Congresul tinerilor chirurgi francofoni, un eveniment internaţional cu tradiţie care are loc doar în ţări a căror limbă oficială este franceza (Franţa, Canada), iar România va fi, astfel, prima excepţie.

„Prezenţa lui Arnaud-Crozat în echipă va fi o garanţie suplimentară pentru Societatea Franceză de Chirugie Cardiovasculară şi Toracică asupra calităţii actului medical şi a seriziozităţii echipei. Asteptăm cu nerăbdarea eliberarea dreptului de liberă practică în România de către Ministerul Sănătăţii a acestui extraordinar chirurg francez care are la activ peste 7.000 de interventii de chirurgie cardiacă şi peste 2.000 de chirurgie vasculară”, spune dr. Costache.

Spitalul privat din Sibiu are numeroase colaborări cu medici de prestigiu din Europa. Anul trecut, la Sibiu a venit şi chirugul francez Marcel Dahan, preşedintele Societăţii Franceze de Chirugie Cardiovasculară şi Toracică, care a anunţat posibilitatea ca acest congres să aibă loc la Sibiu.

Explicaţie foto: Dr. Arnaud-Crozat va cere autorizaţie de practică în România

Cele mai citite

România-Cipru 4-1. Naționala va fi în urna a doua valorică pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2026

România a încheiat cu o victorie campania excelentă din Nations League. Tricolorii s-au impus cu scorul de 4-1 împotriva reprezentativei din Cipru, pe Arena...

România devine campioană mondială la Counter-Strike 2! Performanță istorică în Arabia Saudită

România a câștigat titlul mondial la Counter-Strike 2, confirmându-se ca una dintre forțele importante ale sporturilor electronice. Performanța echipei Nexus Gaming, care a reprezentat...

România își poate afla principalul adversar din preliminariile CM 2026 abia în 2025

România și-a asigurat locul în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2026, însă sistemul complicat de calificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă