Să petreci ore întregi în bucătărie poate fi obositor, mai ales dacă te apuci de gătit după o zi plină la muncă. Iar dacă aştepţi musafiri la masă, viteza cu care găteşti devine şi mai importantă. Iată câteva trucuri care te ajută să reduci timpul petrecut în bucătărie, potrivit recipe-idea.com.
Dacă vrei să găteşti peştele rapid, aruncă nişte ghimbir sau usturoi în tigaia cu ulei. Încălzeşte-l timp de trei minute la foc mediu şi amestecă din când în când. Scoate apoi condimentele şi găteşte peştele în uleiul aromat.
Dacă tai carnea de pui în felii subţiri, de circa 6 de milimetri, reduci timpul de gătire la jumătate.
Dacă vrei să găteşti carne cu legume, poţi pregăti legumele la cuptorul cu microunde, în timp ce frigi carnea. Mai trebuie apoi doar să le amesteci.
Hamburgerii se prăjesc mai repede dacă le faci o gaură în mijloc. Găurile vor dispărea înainte să-i iei de pe foc.
Dacă prăjeşti sau căleşti bucăţi mici de carne sau peşte, foloseşte o tigaie mai mare. Dacă ai doar tigăi mici, mai bine faci carnea în două-trei ture. S-ar putea să termini mai repede, iar carnea va arăta oricum mai bine şi va fi mai gustoasă.
Când găteşti paste, poţi folosi timp şi energie dacă fierbi o parte din apă într-un ibric de ceai, pe care o adaugi apoi în oală. Apa din ibric fierbe mai repede.
Taie bucăţile mari de carne în două, dacă vrei să se frigă mai repede. Dacă găteşti paste cu legume, aruncă legumele în apa în care fierbi pastele, cu patru minute de a le lua de pe foc.