18.2 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒGDPRTratamentele detoxifiante pot provoca probleme grave de sฤƒnฤƒtate

Tratamentele detoxifiante pot provoca probleme grave de sฤƒnฤƒtate

Femeile din ziua de azi îลŸi supun corpul la tot felul de suplicii, de la tratamentele detoxifiante cu lipitori pânฤƒ la învฤƒluirea în folie de aluminiu.

Milioane de doamne ลŸi domniลŸoare apeleazฤƒ anual la toate aceste strategii de purificare. Tra­tamentele promit sฤƒ le scape de obosealฤƒ, dureri de cap, balonare, dureri de spate, acnee ลŸi alte probleme minore de sฤƒnฤƒtate.

Se pare cฤƒ, prin intermediul acestor terapii, sângele este curฤƒลฃat de toxinele acumulate din cauza expunerii la poluare, a alimentaลฃiei defectuoase ลŸi a abuzului de medicamente. Cu toate acestea, unele din aceste tratamente nu numai cฤƒ nu fac bine, dar pot fi periculoase pentru sฤƒnฤƒtate.

David Bender, profesor de biochimie nutriลฃionalฤƒ la University College London, a declarat cฤƒ procesele de purificare corporalฤƒ nu au nici un efect. Mai mult, ele pot cauza probleme grave de sฤƒnฤƒtate, informeazฤƒ DailyMail, în format electronic.

„Pentru a scฤƒpa de aceste toxine, avem tot ce ne trebuie – corpul nostru. Sistemul de detoxifiere înnฤƒscut al fiecฤƒrei persoane este mult mai eficient decât aceste terapii hocus-pocusiste”, a declarat omul de ลŸtiinลฃฤƒ.

Detoxifierea a devenit un tratament foarte popular în ultimii ani, fiind promovatฤƒ de vedete cฤƒ Angelina Jolie, Beyonce Knowles, Demi Moore ลŸi Prinลฃul Charles. DeลŸi vedetele nu au ­pฤƒลฃit ceva grav ca urmare a procesului, foarte mulลฃi oameni au avut de suferit.

O femeie a murit ลŸi o alta a ajuns la spital în comฤƒ anul trecut, dupฤƒ ce urmaserฤƒ o ลŸedinลฃฤƒ de detoxifiere la un spa din Canada. Acestea fuseserฤƒ învelite în noroi fierbinte ลŸi în folie de plastic pentru ca „otrฤƒvurile” din sângele lor sฤƒ fie eliminate.

Chantal Lavigne, în vârstฤƒ de numai 35 de ani, a fฤƒcut stop cardiac dupฤƒ ce s-a asfixiat progresiv pe parcursul ลŸedinลฃei.

„În ceea ce priveลŸte biologia corpului uman, ideea de detoxifiere este absurdฤƒ. Ea se bazeazฤƒ pe ipoteza cฤƒ în corpul nostru se acumuleazฤƒ cantitฤƒลฃi uriaลŸe de toxine care nu pot fi eliminate altfel decât prin dietฤƒ ลŸi prin tratamente speciale. De fapt, trupul nostru are un sistem foarte eficient de purificare”, a declarat David Bender.

Intestinele noastre împiedicฤƒ toxinele periculoase sฤƒ intre în sânge. Mai mult, metabolismul este foarte eficient în dizolvarea substanลฃelor nedorite ลŸi în transformarea lor în urinฤƒ ลŸi bilฤƒ, un proces numit de biologi, „conjugare”. De câte ori mergem la baie, organismul nostru se curฤƒลฃฤƒ.

Profesorul Bender considerฤƒ cฤƒ ideea cฤƒ substanลฃele nocive plutesc în sângele nostru ลŸi au nevoie de o ลŸedinลฃฤƒ de purificare pentru a dispฤƒrea este ridicolฤƒ. Comunitatea ลŸtiinลฃificฤƒ îl sprijinฤƒ pe Bender în demersul sฤƒu de popularizare a acestei viziuni.

Grupul Sense About Science a analizat 15 produse de detoxifiere, de la plasturi pânฤƒ la produse pentru pฤƒr. Tuturor brandurilor investigate li s-a cerut sฤƒ dovedeascฤƒ faptul cฤƒ produsul funcลฃioneazฤƒ aลŸa cum se spunea în reclamฤƒ.

„Nici unul din cei contactaลฃi nu a fost în stare sฤƒ ne ofere ­dovezile cerute”, au declarat ­savanลฃii din organizaลฃie. „Dacฤƒ mฤƒnânci aลŸa cum se scrie în cฤƒrลฃile specializate pe diete de purificare, vei merge mai des la baie, dar nu pentru cฤƒ te purifici, ci pentru cฤƒ fibrele conลฃinute de alimentele recomandate în aceste cฤƒrลฃi dilueazฤƒ con­ลฃinutul intestinal”, declarฤƒ ­Bender.

Cazul lui Dawn Page, 55 de ani, este celebru. Femeia a început o dietฤƒ de detoxifiere recomandatฤƒ de Barbara Nash. Aceasta i-a recomandat sฤƒ bea 3 litri de apฤƒ pe zi ลŸi sฤƒ consume cât mai puลฃinฤƒ sare. Dupฤƒ câteva zile, femeia a fฤƒcut hiponatremie ลŸi a intrat în comฤƒ.

Creierul i-a fost afectat permanent ลŸi acum, femeia are vârsta neuropsihiatricฤƒ a unui copil de 10 ani. Soลฃul ei face totul pentru ea – o îmbracฤƒ, o hrฤƒneลŸte ลŸi o supravegheazฤƒ. Femeia a primit daune în valoare de 800.000 de lire sterline, dar a rฤƒmas handicapatฤƒ pe viaลฃฤƒ. SpecialiลŸtii bine-intenลฃionaลฃi te sfฤƒtuiesc sฤƒ nu apelezi la tratamentele de detoxifiere pentru cฤƒ riลŸti sฤƒ te îmbolnฤƒveลŸti grav. 

Cele mai citite

Adolescentฤƒ spulberatฤƒ de un camion. Impactul a fost fatal

O tรขnฤƒrฤƒ de 18 ani din Buzฤƒu a fost lovitฤƒ mortal de un camion รฎn timp ce รฎncerca sฤƒ traverseze un drum judeศ›ean printr-un...

VIDEO Un elev de 14 ani este autorul atacului armat de la un liceu din SUA care s-a soldat cu cel puลฃin patru morลฃi...

Suspectul arestat รฎn urma atacului armat care s-a soldat miercuri cu cel puลฃin patru morลฃi ลŸi nouฤƒ rฤƒniลฃi รฎntr-un liceu american este un elev...

Testamentul actorului Alain Delon a fost transmis celor trei copii

La aproape o lunฤƒ de la decesul lui Alain Delon, testamentul actorului a fost transmis celor trei copii ai sฤƒi, care nu aveau o...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ