22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăGDPRTerapii tradiţionale versus terapii revoluţionare

Terapii tradiţionale versus terapii revoluţionare

Îngrijirea tenului este un lucru de care orice femeie se preocupă în mod special. Cât de bine o face ţine de atenţia şi timpul pe care şi le acordă ei înşişi, dar şi de cât de deschisă este la tot ceea ce apare ca noutate în această zonă.

Cu atât mai mult cu cât tenul suferă şi el diverse modificări în funcţie de vârstă, anotimp etc., iar tratamentele şi produsele de îngrijire se adaptează tuturor acestor factori. N-ar fi rău ca din când în când să facem o vizită la un cabinet cosmetic unde se fac tratamente profesioniste şi se dau sfaturi competente de îngrijire personalizată.

Există atât procedee revoluţionare de tratament, dar şi unele ce folosesc produse ale căror remedii sunt cunoscute de zeci de ani, însă cu tehnologii de aplicare noi.

Tratamente apicole

Apiterapia este o terapie tradiţională care foloseşte mierea, polenul, ceara, lăptişorul de matcă, propolisul şi veninul albinelor. Tocmai de aceea poate la Honey Care Salon se spune că colo se scoate la lumină „Frumuseţea din sănătate”. Produsele apicole sunt o mină de aur pentru tratamentele cosmetice. Ele acţionează profund asupra epidermei, având nu doar efecte locale, ci şi generale, asupra întregului metabolism, asigurând un echilibru indispensabil sănătăţii şi frumuseţii pielii. Tratamentele apicole efectuate la acest salon au la bază aceste produse combinate, în funcţie de tipul de ten, cu extracte din plante, flori, uleiuri şi alge. Curăţarea profundă a pielii se face cu lapte şi tonic, expunere la abur, măşti de gomaj sau peeling, aparatură pentru dezinfectat şi închis porii. Masajele personalizate au rol de activare a circulaţiei sangvine, limfatice şi a tonusului muscular. Hidratările tip ionoforeză introduc principiile active direct în derm, de unde trec în circulaţia sangvină, iar la final, se aplică măştile adaptate tipului de ten.

Terapie cu safire

De curând, cosmetica beneficiază de proprietăţile unei frumoase pietre preţioase în noile tratamente cu safire, recent aduse în România de esteticiana Diana Gulan. Tratamentul conţine pudră de safire, cu efect puternic antistres şi antirid, dar şi extract de nufăr albastru, ce conferă tenului o puternică hidratare.

Safirele au fost preferatele reginelor din toate timpurile, fiind simbolul bogăţiei şi al luxului. În vechime se credea că pot alina durerile şi că aduc putere şi nemurire posesorului. În terapiile cu pietre, safirul are proprietăţi care scad tensiunea arterială şi tratează insomnia.

Această terapie se adresează în special tenu¬lui sensibil, dar şi celorlalte tipuri de ten, cu precădere în anotimpul mai rece, care determină o scădere a rezistenţei pereţilor capilarelor. Tratamentul contracarează aceste efecte, creşte rezistenţa capilarelor şi îmbunătăţeşte circulaţia periferică, având ca efect tonifierea şi revitalizarea epidermei, ca şi activarea metabolismului celular. Linia cu safire cuprinde un ser concentrat, o mască şi o cremă, care se aplică într-o suită de paşi specifici, la care contribuie aparatul cu ultrasunete şi masajul facial, întreaga procedură durând aproximativ o oră.

Şi asta nu este tot. Această terapie se alătură altor terapii faciale precum cea cu diamante, cu pudră de rubine, cu colagen, cu caviar sau alge marine, terapiile cu fitoestrogeni sau mezoterapia la nivel epidermal.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă