16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăGDPRSpitalul Univesitar Bucureşti va avea serviciu SMURD din august

Spitalul Univesitar Bucureşti va avea serviciu SMURD din august

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va deveni, din august, a doua unitate sanitară cu serviciu SMURD din Capitală, tot de atunci urmând să fie deschisă noua unitate de primiri urgenţe şi să se înceapă reamenajarea heliportului, a declarat managerul Cătălin Cârstoiu, potrivit Mediafax.

„În prezent, personalul din Unitatea de Primiri Urgenţe se pregăteşte pentru a putea lucra şi pe ambulanţa SMURD. Noua unitate UPU SMURD îşi va începe activitatea în august. Totodată, pregătim o analiză pentru repunerea în funcţiune a heliportului din imediata apropiere a spitalului”, a precizat managerului spitalului prof. dr. Cătălin Cârstoiu.

Potrivit acestuia, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov transportă la spital peste 60% din cazuri, restul urmând să fie transportate de către SMURD.

El a precizat că planul de dezvoltare a sistemului de urgenţă din SUP vizează pe lângă noua unitate de primiri urgenţe repunerea în funcţiune a heliportului a cărui realizare fusese gândită încă de acum 10 ani.

Prima unitate SMURD din Bucureşti s-a înfiinţat la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă