22.2 C
București
vineri, 13 septembrie 2024
AcasăGDPRSimtire si senzualitate

Simtire si senzualitate

PARIS – Noaptea devenea efectiv zi pe podiumurile sezonului vara 2010. Valentino a etalat mai multe rochii de cocktail decat ar putea o fata tanara sa bea, iar Chloé s-a indreptat curajos catre o imagine de exterior.
Nu exista nici un dubiu ca s-a produs o schimbare de generatie la Valentino. Inca de la inceput, invitatii care soseau la prezentarea din octombrie vedeau proiectii video cu orhidee gigantice inconjurate de vapori, totul invaluit in senzualitate. Orhideele au fost si imprimate pe rochiile lejere, ale caror culori naturale, precum culoarea pielii sau griul pal, au accentuat efectul de fluiditate.
Interesul designerilor Maria Grazia Chiuri si Pier Paolo Piccioli sta in piesele de seara, desi un costum lejer si cateva jachete din organza, purtate cu pantaloni scurti si bluze transparente, au indicat o inclinare si inspre hainele de zi.

La un moment dat, cei doi vor fi nevoiti sa se extinda si inspre tinutele de zi, daca nu chiar de munca. Insa, la fel ca in colectia couture din iulie, acum s-au concentrat pe rochii scurte si provocatoare, folosindu-se de funda ca de un semn de exclamatie, fie desfasurata pe fata unei rochii, fie cocotata pe spate sau chiar de pantofi. Una dintre imaginile cele mai proaspete a fost cea a unei fuste-cascada, cu volane deasupra unei perechi de sandale plate.
La efectul unduitor creat de volane, designerii au adaugat alte decoratiuni, alcatuind texturi tactile peste materialele fluide. Au numit asta "contaminare artistica", ceea ce a parut un mod elegant de a descrie aceste schimbari subtile ale unui look de altfel repetitiv. Florile din piele aplicate pe o jacheta
s-au apropiat cel mai mult de o tinuta de zi mai dura. Insa, avand in vedere ca rochiile lejere si transparente sunt in trend acum, ele au fost create cu toata atentia caracteristica studiourilor Valentino.

Atmosfera de la Chloé s-a schimbat in mai multe feluri decat prin capele prezentate de Hannah MacGibbon in colectia ei. Fotomodelele aratau ca tinere fete aflate intr-o tabara englezeasca – adica acolo unde o haina impermeabila este mai folositoare decat un top de vara, si unde sandalele plate, bine facute, sunt necesare pentru a te descurca prin noroi.
Look-ul exagerat al unor pantaloni si jachete barbatesti, cu care s-a deschis show-ul, a fost o modalitate de a atrage atentia asupra hainelor de munca. O data cu piesele din denim, rochia kaki prinsa cu o centura, fustele lungi pana la glezna si ornamentele minimale, s-a instalat si o atmosfera diferita pentru aceasta casa, care in zilele lui Karl Lagerfeld sau ale Stellei McCartney ori Phoebe Philo, prezenta haine frumoase si lejere.

Se pare ca femeile designer vor sa faca in asa fel incat hainele sa infrunte o lume dura. In afara de niste rochii de la final, plisate si ondulate in spate, aducand vag a haine hippie, creatiile lui MacGibbon pareau ca vin dintr-un alt univers.
La fel ca in colectia de iarna, totul s-a concentrat pe haine pentru afara, cu tot cu un poncho si diferite variatii pe tema invelitului. In felul lui singular, show-ul a fost bine facut si s-a detasat clar de majoritatea hainelor de vreme buna gasite pe restul podiumurilor. Cu toate astea, Chloé este un brand in chintesenta francez, iar hainele neingrijite, impreuna cu parul lung, necoafat, si machiajul aproape inexistent au reprezentat un spirit mai putin parizian.

Cele mai citite

Chad McQueen, starul din „Karate Kid”, s-a stins din viață

Chad McQueen, fiul legendarului Steve McQueen și cunoscut pentru rolurile sale din primele două filme „Karate Kid” din anii 1980, a murit miercuri. Chad...

LEGO Technic: O Lume a Jocurilor Creative și a Ingineriei în Miniatură

LEGO Technic a revoluționat lumea jucăriilor de construcție prin introducerea unui nivel de complexitate și realism care îi atrage atât pe copii, cât și...

Cod Portocaliu de ploi torențiale pentru 9 județe. Vreme instabilă în mai bine de jumătate din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri o avertizare Cod Portocaliu de ploi torențiale, valabilă până sâmbătă după-amiază, pentru nouă județe din România....
Ultima oră
Pe aceeași temă