Cei mai mulți oamenii sunt confuzi cu privire la alimentele interzise într-o dietă echilibrată din cauza diferitelor cure de slăbire distribuite pe internet, dar specialiștii susțin că orice aliment poate fi consumat, dar cu moderație.
De exemplu, cafeaua, zahărul şi ciocolata nu dăunează sănătății, dacă sunt consumate în cantități mici, arată cercetările recente.
"Sunt atât de multe diete şi atât de multe mituri referitoare la diferite alimente, încât consumatorii nu mai ştiu ce este corect să mănânce şi ce nu. Dieta se adaptează în funcţie de greutate individului şi de posibilitatea lui de a urma un anumit stil de alimentaţie", a explicat nutriționista Catherine Collins, pentru Huffington Post.
Ea a dat exemplul cafelei, despre care se spune că produce o creştere a presiunii sângelui. Oamenii care beau cafea regulat au toleranţă la cofeină şi numai cei care au deja probleme cu circulația sângelui nu au voie să consume cafea.
La fel, ciocolata energizează, însă, consumată în exces, poate provoca diabet zaharat.
Un alt aliment controversat este oul. Nutriționista a explicat că numai persoanele care au un nivel ridicat al colesterolului nu au voie să consume ouă.
Astfel, specialista recomandă un consum echilibrat de alimente şi evitarea grăsimilor pentru a avea o sănătate bună și o siluetă de invidat.