12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăGDPRSecţia de Boli Infecţioase a SJ Satu Mare, reabilitatã

Secţia de Boli Infecţioase a SJ Satu Mare, reabilitatã

Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost reabilitatã în urma unei investiţii de peste patru milioane de lei, la inaugurarea lucrãrilor participând, sâmbãtã, ministrul Sãnãtãţii, Ritli Ladislau, şi predecesorul sãu Cseke Attila, transmite corespondentul Mediafax.

Ministrul Sãnãtãţii, Ritli Ladislau, a declarat cã reabilitarea Secţiei de Boli Infecţioase din Satu Mareatu Mare era necesarã, precizând cã întregul sistem de instituţii sanitare de acest fel din ţarã se confruntã cu o serie de probleme.

Ritli a afirmat cã, prin efortul depus de fostul ministru al Sãnãtãţii Cseke Attila şi de conducerea Consiliului Judeţean, municipiul şi judeţul Satu Mare au beneficiat de foarte multe investiţii în sistemul sanitar, promiţând cã le va susţine în continuare.

Ritli a apreciat implicarea autoritãţilor judeţene, arãtând cã o parte din merit le revine deoarece au gãsit argumente sã obţinã aceste investiţii.

La rândul sãu, fostul ministru al Sãnãtãţii Cseke Attila a declarat cã reabilitarea Secţiei de Boli Infecţioase nu a fost în programul Guvernului şi cã preşedintele CJ Satu Mare, Csehi Arpad, a insistat foarte mult şi a adus argumente ca sã obţinã finanţarea, dându-l exemplu de implicare a autoritãţilor locale.

Lucrãrile de modernizare a Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean din Satu Mare, secţie care se aflã într-o clãdire monument istoric lãsatã în paraginã în ultimii 20 de ani, au fost licitate în luna septembrie 2010, câştigãtor fiind desemnat singurul participant, respectiv asociaţia SC Dominium SRL – SC Euras SRL Satu Mare. Valoarea totalã a lucrãrilor este de 4,39 de milioane de lei.

Licitaţia pentru serviciul de proiectare a reabilitãrii clãdirii secţiei, construitã în anul 1880, a fost organizatã în luna aprilie a anului trecut, lucrarea în valoare de 315.000 lei fiind realizatã de firma Arhidinamic SRL Baia Mare.

Cele mai citite

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...

Aproximativ 600 de angajați de la Dacia s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Câți oameni vor pleca acasă

Aproximativ 600 de angajați de la fabrica de autovehicule Dacia de la Mioveni s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Dacia Mioveni a demarat, de la 1...

Tranzacție strategică: Compania ungară MVM preia divizia E.ON de gaze și electricitate din România

Tranzacția este condiționată de aprobarea unor instituții ale statului român și este așteptată să fie anunțată oficial, în câteva luni Romgaz și OMV Petrom...
Ultima oră
Pe aceeași temă