-0.4 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăGDPRSarea iodată poate produce cancer. Cum ne poate îmbolnăvi condimentul pe care...

Sarea iodată poate produce cancer. Cum ne poate îmbolnăvi condimentul pe care îl folosim zilnic

Rreprezentanţii Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică le cer guvernanţilor să schimbe actuala lege care interzice vânzarea sării normale în magazine, relatează mediafax.ro.

Aceştia au declarat că nu este normal să ne tratăm în fiecare zi cu iod, în condiţiile în care nu suferim de hipertiroidism, cu atât mai mult cu cât există riscum îmbolnăvirii grave a unor oameni sănătoşi, relatează stirileprotv.ro.

Vicepreşedintele Bio România, doctorul Pavel Chirilă declarat că „poporul român este agresat cu iod. Excesul de iod duce la cancer de tiroidă. În plus, cresc alergiile”.

Scenariul nu este respins, în totalitate, de către specialiştii endocrinologi. Riscul există, însă este vorba despre cazuri rare şi vindecabile, au declarat experţii de la Institutul de Endocrinologie Parhon.

Cu toate acestea, reprezentanţii Bio România sunt decişi să ajungă şi la Comisia Europeană.

ministerul Sănătăţii a replicat că, în lume, există alte 12 state cu o legislaţie similară cu cea din ţara noastră.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă