Divorţul afectează mai mult sănătatea tinerilor decât sănătatea celor în vârstă, se arată într-un studiu realizat de către cercetători din cadrul Universităţii de Stat din Michigan, conform huffingtonpost.com.
Cercetătoarea Hui Liu a studiat starea de sănătate a celor 1282 de participanţi la studiu pe parcursul ultimilor 15 ani, analizând diferenţele cei care au rămas căsătoriţi şi cei care au divorţat între timp.
Liu a demonstrat că cei care s-au despărţit la tinereţe au avut, ulterior, mai multe probleme de sănătate decât cei care au divorţat mai târziu.
„M-aş fi aşteptat ca divorţul să provoace mai puţin stres în cazul celor care fac parte din tânăra generaţie, din moment ce fenomenul pare să-i afecteze cu precădere”, a declarat Hui Liu.
Rezultatele studiului au fost publicate în numărul din ianuarie al revistei „Ştiinţe Sociale & Medicină”, fiind o parte a unui sondaj naţional aflat în plină desfăşurare care demonstrează faptul că persoanele în vârstă sunt mult mai bine pregătite pentru un divorţ decât tinerii.
Liu a sugerat că persoanele în vârstă ar putea fi cele mai nefericite în casnicie şi ar putea trăi o stare de uşurare după pronunţarea sentinţei de divorţ.
Nu a fost pentru prima dată când Liu a cercetat corelaţia dintre divorţ şi starea de sănătate. În 2008, cercetătoarea a condus un studiu prin care a demonstrat că divorţul era mai nociv pentru sănătate în 2003 decât în 1972, atunci când fenomenul a fost studiat pentru prima dată.