18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăGDPRRaed Arafat: Contractul-cadru pentru 2011 va fi semnat de Ministerul Sănătăţii, dar...

Raed Arafat: Contractul-cadru pentru 2011 va fi semnat de Ministerul Sănătăţii, dar fără actualele criterii de internare

Contractul-cadru pentru 2011 va fi semnat de Ministerul Sănătăţii, dar fără criteriile de internare propuse de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, potrivit subsecretarului de stat Raed Arafat, relatează Agerpres.

„Nu suntem împotriva criteriilor de internare, dar acestea trebuie să fie foarte bine stabilite, fără impact negativ asupra pacientului. Criteriile trebuie privite în contextul fiecărui caz în parte„, a precizat subsecretarul de stat.

El a susţinut că Ministerul Sănătăţii nu a fost consultat când au fost stabilite aceste criterii. Criteriile pentru internare de urgenţă erau stabilite prin ordin al ministrului încă din 2007 şi ele vor rămâne în vigoare.

„Fiecare caz este un caz individual. Nu este acelaşi lucru dacă face febră timp de trei sau cinci zile un bătrân de 75 de ani cu un copil cu roşu în gât care poate merge acasă fără internare. În cazul unui pacient în vârstă lucrurile pot să se complice”, a explicat Raed Arafat.

El a admis că sunt şi internări abuzive, dar asta constituie un alt subiect. În opinia lui, aceste criterii stabilite de CNAS nu sunt obiective şi deci nu pot fi aplicate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă