14.6 C
București
vineri, 10 ianuarie 2025
AcasăGDPROzonoterapia, în vogă la Hollywood, a ajuns şi în România

Ozonoterapia, în vogă la Hollywood, a ajuns şi în România

Madonna, Sharon Stone, Pamela Anderson, Rubens Barichello sau Zinedine Zidane sunt câteva dintre vedetele de peste hotare care au apelat la beneficiile tratamentelor pe baza de ozon pentru a şterge urmele timpului. Însă, ozonul este utilizat şi în cazul diabetului, hepatitei şi chiar a Virusului Imunodeficienţei Umane.

Ai probleme cu diabetul, hepatita, reumatismul sau pur şi simplu vrei să scapi de riduri? Există o soluţie fără medicamente şi fără efecte secundare: ozonoterapia sau terapia cu ozon-oxigen. Însă, acest tratament medical alternativ, care în alte ţări este utilizat de mulţi ani, în România este abia la început de drum.

Tratamentul se poate face intravenos sau subcutanat. “În tratamentul intravenos se recoltează sânge, care se amestecă cu ozon şi oxigen şi se reintroduce în sistemul circulator”, explică medicul Adriana Oprea. Procedura este utilă în cazul persoanelor care au suferit un accident cerebral, suferă de Parkinson, Alzheimer, diabet sau hepatită. Tratamentul de bază include 12 şedinţe, apoi urmează o cură de întreţinere (o şedinţă la două săptămâni).

Citeşte şi: Care este cea mai eficientă soluţie pentru ridurile fine şi petele de pe faţă

În cazul tratamentului intravenos, preţul unei şedinte este de circa 150 de lei, iar pentru cel subcutanat 50 de lei.

Un tratament intravenos durează, în medie, circa 35-40 de minute, în vreme ce pentru tratamentul subcutanat sunt necesare 20-30 de minute.

Ozonul este produs în cabinet, de un aparat, care respectă modul în care acesta se produce în atmosferă (descărcare electrică în mediu cu oxigen).

Tratamentul local, subcutanat, se realizează prin injectare, fiind utilizat pentru remedierea afecţiunilor reumatice, a problemelor cu coloana, migrenelor, varicelor, entorselor sau edemelor.

Şi tot subcutanat, ozonoterapia are aplicaţii estetice, care vizează diminuarea ridurilor, a vergeturilor sau combaterea celulitei. Este folosit în tratamentele anti-îmbătrânire, dar şi pentru tratarea cazurilor de oboseală cronică.

Medicul Adriana Oprea arată de ce ozonul are o utilizare atât de largă: “Odată oxigenate celulele, arderile sunt la un alt nivel, se elimină toxinele şi se reglează toate funcţiile organismului. De aceea, ozonoterapia stimulează imunitatea, are efect antiviral, fiind utilizată şi în cazul persoanelor cu HIV”.

Există însă şi contraindicaţii. Este vorba despre persoanele care suferă de hipertensiune sau hipertiroidism.

Cele mai citite

Zelenski vrea trupe occidentale în Ucraina pentru „forţarea Rusiei la pace”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat joi că o eventuală desfăşurare de trupe occidentale în Ucraina ar ajuta la "forţarea Rusiei la pace" şi...

Controalele ITM în 2025: domenii vizate și ce trebuie să știe companiile

Inspecția Muncii va avea o agendă complexă în 2025, concentrându-se pe respectarea legislației muncii și îmbunătățirea condițiilor de muncă. Printre principalele obiective se numără identificarea...

Lionel Messi și Luis Suarez deschid ușa pentru Neymar la Inter Miami! „Știm cine este și ce poate”

Neymar, fostul coechipier al lui Lionel Messi și Luis Suarez la Barcelona, își exprimă dorința de a reface celebrul trio MSN, iar cei doi...
Ultima oră
Pe aceeași temă