17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăGDPROzonoterapia, în vogă la Hollywood, a ajuns şi în România

Ozonoterapia, în vogă la Hollywood, a ajuns şi în România

Madonna, Sharon Stone, Pamela Anderson, Rubens Barichello sau Zinedine Zidane sunt câteva dintre vedetele de peste hotare care au apelat la beneficiile tratamentelor pe baza de ozon pentru a şterge urmele timpului. Însă, ozonul este utilizat şi în cazul diabetului, hepatitei şi chiar a Virusului Imunodeficienţei Umane.

Ai probleme cu diabetul, hepatita, reumatismul sau pur şi simplu vrei să scapi de riduri? Există o soluţie fără medicamente şi fără efecte secundare: ozonoterapia sau terapia cu ozon-oxigen. Însă, acest tratament medical alternativ, care în alte ţări este utilizat de mulţi ani, în România este abia la început de drum.

Tratamentul se poate face intravenos sau subcutanat. “În tratamentul intravenos se recoltează sânge, care se amestecă cu ozon şi oxigen şi se reintroduce în sistemul circulator”, explică medicul Adriana Oprea. Procedura este utilă în cazul persoanelor care au suferit un accident cerebral, suferă de Parkinson, Alzheimer, diabet sau hepatită. Tratamentul de bază include 12 şedinţe, apoi urmează o cură de întreţinere (o şedinţă la două săptămâni).

Citeşte şi: Care este cea mai eficientă soluţie pentru ridurile fine şi petele de pe faţă

În cazul tratamentului intravenos, preţul unei şedinte este de circa 150 de lei, iar pentru cel subcutanat 50 de lei.

Un tratament intravenos durează, în medie, circa 35-40 de minute, în vreme ce pentru tratamentul subcutanat sunt necesare 20-30 de minute.

Ozonul este produs în cabinet, de un aparat, care respectă modul în care acesta se produce în atmosferă (descărcare electrică în mediu cu oxigen).

Tratamentul local, subcutanat, se realizează prin injectare, fiind utilizat pentru remedierea afecţiunilor reumatice, a problemelor cu coloana, migrenelor, varicelor, entorselor sau edemelor.

Şi tot subcutanat, ozonoterapia are aplicaţii estetice, care vizează diminuarea ridurilor, a vergeturilor sau combaterea celulitei. Este folosit în tratamentele anti-îmbătrânire, dar şi pentru tratarea cazurilor de oboseală cronică.

Medicul Adriana Oprea arată de ce ozonul are o utilizare atât de largă: “Odată oxigenate celulele, arderile sunt la un alt nivel, se elimină toxinele şi se reglează toate funcţiile organismului. De aceea, ozonoterapia stimulează imunitatea, are efect antiviral, fiind utilizată şi în cazul persoanelor cu HIV”.

Există însă şi contraindicaţii. Este vorba despre persoanele care suferă de hipertensiune sau hipertiroidism.

Cele mai citite

„M-am declarat vinovat de jurnalism”, spune Julian Assange, fondatorul Wikileaks

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a declarat marți că a fost eliberat după ani de încarcerare doar pentru că s-a declarat vinovat de a face...

Ce este burnout-ul și cum putem să-l recunoaștem?

Într-o lume în care ritmul vieții este din ce în ce mai accelerat și presiunile profesionale și personale sunt tot mai mari, burnout-ul a...

Anul agricol 2024, excelent pentru producția de prune, dar provocările persistă în valorificarea ţuicii româneşti

Anul agricol 2024 a adus o recoltă generoasă de prune, în special pentru soiurile de vară și livezile situate în zonele de câmpie, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă