16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăGDPRModuri inedite de a vă dezvolta creativitatea

Moduri inedite de a vă dezvolta creativitatea

Poetul secolului al XVIII-lea Friedrich Schiller obişnuia să miroasă mere stricate atunci când îşi scria operele. Este clar că nu trebuie să găseşti o sursă care să duhnească pentru a deveni mai activ cerebral, dar există alte soluţii mai puţin neplăcute prin care îţi poţi pune creierul în mişcare, prin care-ţi poţi dezlănţui geniul creativ.

1. Foloseşte-ţi nasul

Schiller ştia ce ştia! Atunci când creierul nu funcţionează la capacitate maximă, simţul mirosului este un asistent minunat. Un studiu a demonstrat că atunci când suntem expuşi aromei de rozmarin ne concentrăm mai bine şi avem performanţe cognitive mă bune. Pe de altă parte, scorţişoara şi vanilia sunt eficiente în dezvaltuirea creativităţii, potrivit oamenilor de ştiinţă. Aşadar, în încăperea în care lucrezi, pentru a fi avea performanţe mai bune, dar şi acasă, în momentele de relaxare, nu strică să inspiri şi să expiri lent un aer aromat.

Citeşte continuarea pe site-ul lyla.ro.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă