Multi oameni neglijeaza micul dejun care sta la baza sanatatii organismului nostru. Numeroase studii dovedesc ca masa de dimineata ne ajuta sa facem fata mai bine stresului, sa fim plini de energie si mai putin nervosi.
Mai mult, cercetarile au aratat ca micul dejun scade riscul de aparitie a bolilor cronice, imbunatateste starea de sanatate si creste durata vietii. Un mic dejun recomandat este cel care asigura peste o treime din totalul caloriilor zilnice. Cerealele cu lapte, painea cu unt si cateva fructe proaspete asigura energia de care fiecare are nevoie pentru a duce la bun sfarsit activitatile de peste zi. Alimentele sarace in fibre si bauturile zaharate trec foarte repede in circuitul sanguin, determinand cresterea si apoi scaderea rapida a nivelului de zahar in sange. Din aceasta cauza energia se epuizeaza repede si eficienta scade.
Pentru a putea manca dimineata, medicii recomanda o cina saracacioasa seara, cu cel putin patru ore inainte de culcare. Mai mult, dupa cina nu trebuie sa se manance nimic, in afara de apa sau fructe. Specialistii spun ca este indicat sa ne culcam mai devreme pentru ca dimineata sa ne sculam odihniti si plini de viata. Un mic dejun variat, format din combinatii de alimente cum ar fi ouale, painea, untul, laptele cu cacao, cerealele, ofera disponibilul de energie, imbunatateste capacitatea de memorie si este benefic pentru a reusi in mentinerea greutatii corporale optime.