22.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăGDPRMedicii spanioli apreciaza tehnicile romanesti

Medicii spanioli apreciaza tehnicile romanesti

Una dintre cele mai mari personalitati din domeniul chirurgiei oro-maxilo-faciale, profesorul spaniol Carlos Navarro-Vila, seful clinicii de la Spitalul Universitar "Gregorio Maranon" din Madrid, a apreciat tehnicile chirurgicale romanesti efectuate la clinica Spitalului "Prof. D. Theodorescu".
Specialistul strain Carlos Navarro, prof. titular la Facultatea de Medicina Complutense din Madrid, a efectuat de curand o vizita la Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala, condusa de prof. dr. Alexandru Bucur.
Prof. Navarro ne-a declarat ca este in cunostinta de cauza privind activitatea clinicii din UMF "Carol Davila" avand in vedere prezenta medicilor romani la congresele internationale, dar si schimbul de experienta intre cele doua clinici. "In urma vizitei mele in  clinica bucuresteana, am vazut rezultate excelente in ceea ce priveste chirurgia oncologica si tratamentul chirurgical al anomaliilor dento-maxilare.
O remarca pentru viitor: poate ca ar fi de dorit ca traumatologia oro-maxilo-aciala sa aiba locul ei bine definit in spitalele de urgenta si ma gandesc la politraumatisme sau alte afectiuni ce prezinta urgente majore ce necesita o abordare terapeutica interdisciplinara. Cred ca in acest moment clinica are nevoie de ajutorul Guvernului si implicit a Ministerului Sanatatii pentru dezvoltarea infrastructurii.
Se practica interventii de amputari si plastie reconstructiva oro-maxilo-faciala care necesita uneori 10-12 ore. Pentru aceasta este nevoie de aparatura medicala performanta, medicamente si materiale de varf", ne-a declarat prof. Navarro, dupa decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al UMF "Carol Davila". Potrivit chirurgului spaniol, curricula de pregatire a viitorilor specialisti romani in domeniu este cea europeana. "Am pus si eu umarul la alcatuirea ei la solicitarea prof. dr. Alexandru Bucur. Precizez ca in Spania am desfiintat chirurgia dento-alveolara care ne-a creat grave probleme fata de bolnavi", a mai spus Carlos Navarro.

» Sute de cancere
Prof. dr. Alexandru Bucur a declarat ca anual la clinica bucuresteana se prezinta aproximativ 500 de cancere oro-maxilo-faciale.

» Localizari
Cele mai frecvente localizari sunt pe limba, planseul bucal, mucoasa obrajilor, buze, la nivelul glandelor parotide etc.

Cele mai citite

Monica Bîrlădeanu s-a căsătorit cu medicul Valeriu Gheorghiță

Monica Bîrlădeanu s-a căsătorit pe 5 octombrie 2024 cu Valeriu Gheorghiță, renumitul medic, într-o ceremonie elegantă desfășurată la Palatul Snagov. Evenimentul a fost unul...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Mașină lovită de tren în Argeș. Șoferul a scăpat cu viață

Un bărbat de 51 de ani a fost implicat într-un accident grav într-o comună din județul Argeș, după ce mașina sa a fost lovită...
Ultima oră
Pe aceeași temă