Trucurile sunt binevenite în bucătărie pentru că ne ajută să economisim timp, bani și efort. Iată câteva secrete, formulate de site-ul listotic.com, care îți vor face activitatea în bucătărie mai plăcută și mai ușoară:
1. Lingura de lemn
Dacă nu poți să ieși bucătărie din cauza oalei care fierbe pe aragaz, pune o lingură de lemn deasupra vasului. Aceasta va împiedica laptele sau supa să se reverse. Lingurile din metal nu funcționează la fel, pentru că se încălzesc prea repede.
2. Curățarea usturoiului
Decojirea usturoiului poate fi neplăcută, din cauza mirosului persistent. Presează cățeii de usturoi cu o farfurie, pune-i într-o caserolă sau într-un vas acoperit și agită-i. Usturoiul se va curăța repede. Îți va rămâne doar să îl separi de coji.
3. Păstrarea tortului
Odată tăiat și lăsat în frigider, tortul își schimbă gustul. Poți îndepărta acest efect cu ajutorul unor felii de pâine puse pe cele două laturi tăiate ale tortului.
4. Verificarea prospețimii ouălor
Pune oul în apă și vezi dacă plutește sau nu. În cazul în care oul rămâne la suprafața apei, înseamnă că este prea vechi ca să îl mai mănânci.
5. Grătarul de pește
Carnea de pește se poate lipi și arde ușor pe grătar. Pune bucata de pește pe felii de lămâie. Carnea se va coace și va împrumuta gustul de lămâie. În plus, curățarea grătarului va fi mai ușoară.
6. Răcirea vinului
Boabele înghețate de struguri pot răci vinul fără să îl dilueze. În plus, poți pune una sau două boabe în paharele musafirilor, pentru un aspect interesant.
7. Cuburile de gheață
Pune la fiert apa înainte să o torni în forme și să o bagi la congelator. În acest fel, cuburile vor arăta mult mai bine. Vor fi și mai interesante dacă adaugi fructe.