Atunci când gătim carne de pui trebuie să fim foarte atenți și să urmăm anumiți pași simpli pentru a evita apariția unor boli sau intoxicații.
Un studiu realizat în Statele Unite a demonstrat că majoritatea oamenilor nu țin cont de sfaturile de preparare a acestui tip de carne, potrivit publicației HealthDay News.
Mai mult de două treimi din consumatori au un termometru alimentar, dar mai puțin de 10% dintre aceștia îl și folosesc pentru a verifica dacă pasărea este gătită la o temperatură corectă și în condiții de siguranță, au raportat cercetătorii.
Este recomandată folosirea unui termometru alimentar pentru a verifica gradul de coacere al puiului. Carnea de pui de curte poate conține agenți patogeni precum salmonella, care este foarte dăunătoare organismului.
O altă greșeală pe care consumatorii o fac fără să își dea seama este spălarea puiului înainte de fierbere. Nu este recomandat acest proces deoarece prin contactul cu apa se pot transmite bacterii și la alte alimente care se află în bucătărie.