Oboseala este una dintre cele mai comune plângeri ale persoanelor care se prezintă la medicul de familie. Această se manifestă ca o senzaţie de slăbiciune, lipsă de energie, dificultate de concentrare, letargie şi neputinţă de a îndeplini activităţile obişnuite.
„Oboseala este, de obicei, un semn că organismul are o problemă care îi afectează funcţionarea optimă sau că este suprasolicitat. Aceasta poate apărea după o perioadă de solicitare fizică şi psihică intensă, ca rezultat al unui somn neodihnitor, din cauza unei alimentaţii dezechilibrate sau ca simptom al unei boli nediagnosticate”, explică dr. Mihaela Bilic în cartea Sănătatea are gust.
Echilibrul şi buna funcţionare a organismului se bazează, în primul rând, pe o dietă diversificată care să includă cantităţi mari de carbohidraţi, dar şi vitamine şi minerale, esenţiale pentru sănătate. Apariţia oboselii indică, de obicei, necesitatea de a-i furniza organismului mai multe substanţe nutritive care au rol cheie în producţia de energie sau în întărirea sistemului imunitar.
De multe ori, apariţia oboselii este cauzată de un stil de viaţă haotic şi poate fi rezolvată, fără medicamente, prin renunţarea la anumite obiceuri nesănătoase şi adoptarea unor mici schimbări.
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a afla ce schimbări trebui să faceţi ca să aveţi mai multă energie şi vitalitate.