6.6 C
București
duminică, 17 noiembrie 2024
AcasăGDPREfectul nedorit al primăverii: alergiile ne atacă mai devreme anul acesta

Efectul nedorit al primăverii: alergiile ne atacă mai devreme anul acesta

Alergiile de primăvară se instalează de obicei spre sfârşitul lunii martie sau începutul lunii aprilie, în să din cauza creşterii bruşte a temperaturilor, oamenii prezintă deja simptome cum ar fi strănutul sau mâncărimi în jurul nasului de cel puţin o lună, informează The Washington Post.

„Într-adevăr, este prea devreme ca oamenii să se simtă atât de rău”, precizează Derek Johnson, director la o clinică de alergii şi sinusuri. „Din cauza iernii foarte blânde,  nivelul de polen a fost foarte ridicat în februarie şi la începutul lunii martie.” În această perioadă, nivelul de polen  este  de obicei foarte scăzut sau chiar neglijabil. Johnson mai observă că din cauza vremii prea însorite şi călduroase din ultimele luni, oamenii au petrecut mai mult timp în aer liber, fapt ce a dus la creşterea riscului de producere a alergiilor.

Motivul instalării gripei este că oamenii n-au început regimurile de prevenire pe care medicii le recomandă la începutul primăverii. Pastilele sau spray-urile nazale  sunt cele mai indicate. Acumularea acestor medicamente în organismul nostru ar putea diminua sau chiar elimina reacţiile alergice pe timpul întregului sezon, cred specialiştii.

„În mod normal le spunem pacienţilor să înceapă administrarea medicamentelor în luna martie pentru a putea rezista atunci când nivelul de polen va creşte semnificativ”, spune Johnson.  Specialistul a adăugat că nu este prea târziu să începem administrarea lor. „Te pot ajuta să te simţi mult mai bine”.

Pe de altă parte, date statistice indică faptul că schimbările climatice grăbesc venirea primăverii. „Dar nu putem spune sigur că încălzirea globală este de vină, deoarece variaţia temperaturii se schimbă de la an la an”, este de părere biologul.

Johnson spune că ar fi mai bine dacă am incepe să ne luăm măsuri de precauţie cum ar fi schimbarea hainelor şi duşuri după activităţi în aer liber, închiderea ferestrelor şi evitarea efectuării exerciţiilor de mişcare dimineaţa devreme, atunci când nivelul de polen este cel mai ridicat.

Cele mai citite

Sporuri și zile de repaus, dacă lucrezi în weekend

Aceste drepturi sunt obligatorii și includ atât un spor salarial, cât și repaus săptămânal de 48 de ore consecutive Angajații care desfășoară activități în weekend...

Sporuri și zile de repaus, dacă lucrezi în weekend

Aceste drepturi sunt obligatorii și includ atât un spor salarial, cât și repaus săptămânal de 48 de ore consecutive Angajații care desfășoară activități în weekend...

Rezidențiat 2024: Peste 10.000 de candidați, în cursa pentru un viitor în medicină

Locurile și posturile scoase la concurs vizează specializări esențiale, cu accent pe deficitul de personal din anumite arii Peste 10.000 de absolvenți de medicină, medicină...
Ultima oră
Pe aceeași temă