18 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăGDPREa, mai in varsta decat el. Cat de mult conteaza?

Ea, mai in varsta decat el. Cat de mult conteaza?

Din ciclul cercetatorilor britanici: 30% dintre femei au o relatie cu barbati mai tineri, 40% din femeile singure prefera sa se intalneasca cu barbati mai tineri, 34% din femeile peste 40 ani se intalnesc cu barbati mai tineri, 17% din femeile in jurul varstei de 50 ani prefera barbati la 40 ani si 25% din femeile din Marea Britanie sunt casatorite cu barbati mai tineri! Ce zici de asta?

Cand vine vorba de o barfa mica, suntem primele, nu? Iar cercetatorii astia britanici ne scot din fire cu descoperirile lor. Sa nu mai zic de starurile de la Hollywood care si-au pus in cap sa sustina prin fapte concrete studiile britanicilor…

Asa o fi la ei, dar la noi cum e? Sunt femeile atrase de barbati mai tineri si in Romania? Sub pielea ta se ascunde o Madonna sau o Demi Moore? Sau faci parte din femeile care nu pleaca urechea la "copilarii" de acest gen?

Cum au evoluat lucrurile de-a lungul timpului
Daca pana acum cativa ani tendinta in Romania era de a-ti gasi un partener mai mare cu cel putin 4-5 ani decat tine, se pare ca trendul a luat-o razna si femeile sunt din ce in ce mai dispuse sa calce apasat cu tocurile pe tiparele traditionaliste.

Odata cu asa-zisa egalitate in drepturi dintre femei si barbati, femeile isi permit libertatea de a decide cu privire la barbatii din viata lor si se simt indreptatite sa aiba o relatie cu un barbat mai tanar decat ele, macar la fel cum un barbat in varsta nu are nicio problema cu a se intalni cu femei mai tinere decat el. Se pare ca nici barbatii mai tineri nu se dau inapoi de la relatii cu femei mai mature, ei fiind, de cele mai multe ori, purtatorii initiativei in aceasta directie. Ce mai conteaza 5-10 ani (sau chiar mai mult), cand are langa el partenera pe care si-o doreste? Si, daca sunt fericiti impreuna, cine suntem noi sa ii judecam, doar daca optiunea noastra nu e aceeasi?!

Pana la urma, cat de mult conteaza varsta?
Alegerea unui partener mai tanar nu implica schimbarea standardelor prin prisma carora acorzi credit unei relatii. Varsta nu mai e neaparat un apanaj al maturitatii, mai ales ca generatiile tinere evolueaza mai rapid decat cele trecute, prin urmare acest aspect nu iti garanteaza succesul sau insuccesul vietii amoroase.
Daca diferentele de varsta sunt usor sesizabile, singurul risc pe care trebuie sa ti-l asumi e cel al prejudecatilor celor din jur, insa cu siguranta acesta e un pret mic de platit pentru fericirea ta.

De ce un barbat mai tanar? De ce o femeie mai in varsta?
El o iubeste, ea il rasfata, el arata bine, ea se simte bine in pielea ei, el vrea sa invete, ea e dispusa sa impartaseasca din experienta ei, el e plin de energie, ea se simte mai tanara…

Atitudinea femeilor, cand vine vorba de relatia cu un barbat mai tanar, e pe de o parte legata de instinctul matern, pe de alta de dorinta de a se simti mai tanara si nu in ultimul rand de faptul ca un barbat mai tanar e dispus sa se implice sentimental mai sincer decat unul mai mare sau de aceeasi varsta cu ea.

De cele mai multe ori, femeile nu cauta constient un barbat mai tanar, ci mai degraba accepta acest lucru ca pe ceva natural, atunci cand se confrunta cu o asemenea situatie. Odata cu trecerea timpului, au tot mai putine preconceptii cu privire la partenerul ideal si apreciaza spontaneitatea si spiritul de aventura al barbatilor mai tineri decat ele.

Pe de alta parte, un barbat tanar apreciaza independenta, siguranta de sine, succesul si experienta unei femei care are o varsta mai mare decat a lui. O astfel de femeie stie sa il sustina, sa il aprecieze, sa il motiveze si sa il rasfete. Relatia cu o femeie matura il ajuta sa creasca si sa se dezvolte emotional. Ea are mai putine complexe, face mai putine crize si ii ofera mai mult spatiu decat o femeie de aceeasi varsta sau mai tanara decat el.

Aspectele mai putin roz ale unei relatii dintre o femeie si un barbat mai tanar
Cu siguranta exista si aspecte mai putin roz intr-o asemenea relatie, in functie de cat de mare e diferenta intre cei 2 parteneri care formeaza un cuplu: el se poate maturiza si isi poate dori o relatie cu o femeie mai tanara, iar ea poate avea frustrari legate de varsta ei, cu atat mai mult cu cat isi va da seama ca relatia cu un barbat mai tanar nu ii garanteaza "tinerete fara batranete…".

Dar, cum nicio relatie nu iti ofera garantii, indiferent de varsta partenerilor, nu strica sa acorzi o sansa unei astfel de situatii, daca ceilalti factori sunt la cote optime si parerea celor din jur nu conteaza mai mult decat propria alegere. Pentru a avea succes intr-o astfel de relatie, e indicat ca in alegerea partenerului sa tii cont mai putin de varsta acestuia si mai mult de iubire, de compatibilitate, reciprocitate, comunicare, valori si de pasiunile comune.

Ai avut sau ai vrea sa ai o relatie cu un barbat mai tanar? Care e diferenta de varsta pe care o gasesti acceptabila? Cat cantareste intr-o relatie diferenta de varsta, daca el e mai tanar decat ea? Te-ar putea determina cei din jur sa renunti la relatia cu un barbat mai tanar?

 

Articol de Cristina Gheorghitoiu, preluat de pe www.121.ro

Copyright www.121.ro

 

 

Alte articole din aceeasi categorie:
Blind date
Secretele atractiei

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă