Pâinea noastră cea de toate zilele a devenit otrava de zi cu zi, din cauza E-urilor pe care le conţine. Medicii ne avertizează că aceşti aditivi sunt consumaţi constant, odată cu produsele de panificaţie. La noi în ţară, o treime dintre cei 500.000 de bolnavi de cancer suferă de forme ale bolii provocate direct de alimentaţia nesănătoasă, informează Realitatea TV.
Aproape toate hypermarket-urile din Bucureşti vând pâine cu E-uri, potrivit unui studiu al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.
„Poate să introducă diferitele tipuri de E-uri care sunt ori coloranţi alimentari, ori conservanţi alimentari ori anumiţi aditivi pentru a da afânare, gust, imagine”, a spus Sorin Mierlea, preşedintele ANPC. În ultimii ani, România a devenit un adevărat paradis al E-urilor.
Specialiştii spun că E-urile din pâine sunt cele mai dăunătoare pentru că sunt consumate în mod frecvent. În plus, intră în combinaţie şi cu E-urile din alte alimente şi, astfel, cantităţile consumate devin cu adevărat periculoase.
Medicii spun, însă, că pâinea nostră cea de toate zilele ar putea deveni otrava noastră cea de toate zilele pentru că E-uri consumate în mod regulat pot provoca boli grave precum cancerul.
În România există în evidenţe 480.000 de bolnavi de cancer.