Alimentatia plina de conservanti din ce in ce mai sofisticati care raman in organism, ducand la perturbatii grave la nivelul metabolismului celular, si abuzul de medicamente sunt factori care au crescut incidenta diabetului de la varste foarte fragede. De multe ori boala se declanseaza pe fondul unor depresii sau socuri emotionale.
Tratamentul cu insulina, pentru mentinerea glicemiei in parametri normali, rezolva, pe de o parte, problema, insa are efecte secundare, atrofiind functiile pancreasului si eliminind orice sansa de recuperare ulterioara. Sunt diabetici care prin dieta isi asigura o valoare optima a glicemiei si cu toate acestea starea lor de sanatate sufera o deteriorare constanta. Sunt afectate vazul, sim-tul tactil, iar starea psihica devine din ce in ce mai labila. In Orient, de mii de ani s-au dezvoltat tehnicile de recuperare si echilibrare energetica. Acestea incearca, prin exercitii, sa antreneze emisia cerebrala a practicantului de Yoga, Zazen sau Qi Gong, facand-o mult mai puternica la frecvente in domeniul undelor alfa si theta. De asemenea, se favorizeaza prin diverse tehnici (Reiki, Qi Gong etc.) si receptia undelor Schumann din mediu, care sunt deosebit de importante in procesul de recuperare energetica a structurilor biologice.
Americanii au avut primul aparat de fizioterapie in anii '30
Incepand cu secolul al XIX-lea, in Europa se dezvolta tehnicile de fizioterapie, care sunt tot forme de recuperare si echilibrare energetica. In SUA a aparut la mijlocul anilor '30 aparatul Diapulse, care da un impuls major dezvoltarii aparaturii medicale in domeniu. Dupa razboi, romanul Vasile Robescu a pus la punct aparatul Magnetodiaflux, o replica a Diapulse-ului american, dar cu valente superioare, caci el foloseste in terapia de recuperare energetica domeniul undelor extrem de joase (ELF). Astfel apar in mai toate statiunile balneoclima-terice, cabinetele de fizioterapie ELF, facuta cu aparatul Magnetodiaflux. Acestea s-au dovedit a fi la fel de valoroase in mentinerea starii de sanatate a romanilor ca si tehnicile orientale pentru asiatici. Timpurile s-au schimbat. Statiunile balneoclimaterice au devenit amintire, nu si terapia ELF, care astazi poate fi facuta acasa gratie progresului tehnologic. Spiridusul, un aparat de fizioterapie care incape intr-o cutie de chibrituri, realizat de QM Electronic, poate fi salvarea in lupta cu diabetul. Nu cantareste mai mult de 40 grame si are avizul Ministerului Sanatatii. Cei interesati pot afla mai multe amanunte despre acest aparat minune intrand pe www.qme1995.ro.
Eficienta in mai multe afectiuni
Spiridusul si-a demonstrat eficienta in afectiuni din cele mai diverse: nevroze, dureri articulare, artrita, osteoporoza, afectiuni cardiovasculare, circulatie sanguina deficitara, disfunctii sexuale, afectiuni ginecologice, tulburari endocrinometabolice, adica tot ce incepe sa insoteasca un bolnav de diabet. Prin actiunea campului electromagnetic pulsatoriu asupra structurilor biologice au loc modificari energetice la suprafata celulelor, cu activarea schimburilor de membrana si, implicit, intensificarea metabolismului celular. Prin cresterea difuziunii oxigenului in celule, in tesuturile mai slab vascularizate se creeaza conditii favorabile pentru formarea de noi vase sanguine si cresterea tonusului celor existente. Pe fondul unei vascularizari din ce in ce mai precare, riscurile unor infectii sau rani care nu se mai cicatrizeaza este enorm. Un metabolism mai bun inseamna si sansa pentru celulele pancreatice sa-si recapete functiunile, sa creasca productia de insulina in organism si astfel sa fie redusa glicemia.
Efectele "spiridusului”, verificate de specialisti de renume
Intarirea sistemului imunitar, un alt efect al terapiei ELF, este un factor foarte important pentru un organism in suferinta.
Terapia ELF a dat mari satisfactii in diabetul zaharat neinsulinodependent, diabetul secundar cu hiperfunctiune a hipofizei, tiroidei sau suprarenalei si hipertiroidia stadiul neurogen prin reducerea riscurilor inflamatorii si printr-o stare psihica ameliorata. In cazul diabetului insulinodependent, in masura in care celulele pancreasului nu sunt pietrificate, se poate spera intr-o recuperare a lor. Sansa este cu atat mai mare cu cat organismul este mai tanar, iar perioada de administrare a insulinei mai mica.
Toate acestea sunt confirmate de studiile facute in tara noastra de eminenti specialisti, printre care prof dr. Tr. Dinculescu, prof. dr. Jitariu, dr. A. Macelariu, dr. Ana Maria Zirra, dr. C. Stoienescu, dr. D. Constantinescu si verificate ulterior pe plan mondial, in cadrul unor prestigioase universitati din intrea-ga lume.