17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăGDPRCum sa te pregatesti pentru consultul endoscopic

Cum sa te pregatesti pentru consultul endoscopic

De fiecare data cand auzim de consult endoscopic ne vin in minte imagini infricosatoare de disconfort si de durere. Endoscopia nu trebuie vazuta cu frica. Este o interventie non-invaziva cu un grad de discomfort scazut, esentiala, daca luam in considerare scaderea calitatii alimentatiei din ziua de astazi.

Investigatia se face prin introducerea unui tub flexibil cu o grosime de 8-9 mm, prevazut cu un obiectiv video luminat. Pentru o imagine cat mai clara a tractului digestiv se poate introduce aer suplimentar in esofag sau stomac. Introducerea acestuia nu-ti afecteaza respiratia sau procesul de inghitire. Poate fi o senzatie de disconfort minor dar dispare rapid.

„Procedura este de o importanta majora in diagnosticarea afectiunii digestive si nu trebuie trecuta cu vederea. Durata medie este de cateva minute si pacientii pot parasi clinica. Multi evita programarea unei endoscopii din cauza senzatiei de disconfort, dar este absolut nefondata, pentru ca administrarea spray-ului relaxant inlatura orice discomfort creat de prezenta endoscopului.” declara specialistul in gastroenterologie dr. Cristian Balahura al Delta Hospital Bucuresti.

Conform dr. Balahura, sunt cateva conditii pe care trebuie sa le respecti inainte de aceasta procedura,
– Ultima ingerare de alimente sa fie cu 8 ore inainte de procedura.
– Nu consuma apa sau alte lichide cu 4 ore inainte.
– Informeza-ti medicul daca suferi de afectiuni cardiace sau diabet unde un tratament cronic este obligatoriu.

De asemenea, dupa investigatie, recomandarea medicala este evitarea consumului de alimente si lichide pentru o perioada de maxim 60 de minute.

Cabinetul de Gastroenterologie, de la Delta Hospital are o echipa de specialisti experimentati, pacientii beneficiind de asistenta lor in ceea ce priveste preventia, diagnosticul si tratamentul afectiunilor sistemului digestiv.

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă