0.6 C
București
duminică, 17 noiembrie 2024
AcasăGDPRCum să scapi de GELOZIE și de INVIDIE

Cum să scapi de GELOZIE și de INVIDIE

Gelozia și invidia pot afecta relația de cuplu, dar și relațiile cu colegii de la locul de muncă. Publicația Huffington Post a formulat câteva sfaturi pentru a gestiona corect cele două sentimente.

Citește și: Cum te poți antrena pentru a avea un PSIHIC puternic

1. Vorbește despre îngrijorările tale

„Cea mai simplă metodă de a face față acestor emoții este să vorbești despre ele”, a explicat profesorul psihiatru al Universității Stanford, Keith Humphreys.

Conversațiile pe care le porți despre nemulțumirile tale nu trebuie să fie pline de furie. Trebuie să le transformi în oportunități de rezolvare a problemelor care te preocupă.

„Vorbește despre sentimentele tale, dar nu într-un mod acuzator”, a recomandat specialistul.

2. Ține cont de opiniile care te contrazic

Ceea ce tu crezi că este un motiv bun pentru a simți gelozie, ar putea însemna altceva pentru persoana iubită sau pentru prieteni. Menține o bună comunicare în relațiile cu cei dragi, ca să poți înțelege cauzele pentru care apar aceste emoții.

Citește și: Procrastinare cronică. Cum să scapi de obiceiul de a amâna

3. Fă-ți timp să înțelegi cauzele

Un gest sau o vorbă a partenerului te poate supăra mai tare decât ar fi cazul. Fă un efort să înțelegi cauzele reale ale supărării.

Ar putea fi vorba despre sentimentul că persoana iubită te-a neglijat în ultima perioadă sau despre alte motive care ar trebui analizate.

4. Ia în calcul o schimbare

„Gelozia poate apărea uneori din cauză că simțim că nu suntem suficient de productivi. Dacă ai acest sentiment, încearcă să faci schimbări în activitatea sau în relațiile tale”, spune psihiatrul.

În plus, acceptă faptul că singurul comportament pe care îl poți schimba este al tău.

5. Amintește-ți că gelozia și invidia nu îți fac bine

Citește și: Opt indicii că ai putea suferi de depresie

Gelozia și invidia sunt toxice. Succesul altei persoane nu este echivalent cu eșecul tău. 

În plus, psihiatrul recomandă să nu subestimezi  greutățile prin care trec persoanele pe care le invidiezi. „Nimeni nu are o viață perfectă”, explică specialistul.

Cele mai citite

Sporuri și zile de repaus, dacă lucrezi în weekend

Aceste drepturi sunt obligatorii și includ atât un spor salarial, cât și repaus săptămânal de 48 de ore consecutive Angajații care desfășoară activități în weekend...

Rezidențiat 2024: Peste 10.000 de candidați, în cursa pentru un viitor în medicină

Locurile și posturile scoase la concurs vizează specializări esențiale, cu accent pe deficitul de personal din anumite arii Peste 10.000 de absolvenți de medicină, medicină...

Bela Karolyi, antrenorul Nadiei Comăneci, a murit la vârsta de 82 de ani

Karolyi şi soţia sa Martha au antrenat multiple medaliate olimpice cu aur şi campioane mondiale în SUA şi România, inclusiv pe Nadia Comăneci şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă