1. Oferă-i părului tău mai mult volum
Înlocuieşte fixativul cu spuma pentru păr. Aceasta are acelaşi preţ ca şi celelalte produse de coafat, dar în plus conţine mir, o răşină care întăreşte firele de păr şi le ridică de la rădăcină, pentru a-i oferi părului mai mult volum.
Usucă părul cu capul în jos. Aplică puţină spumă de la rădăcină spre vârfuri pe părul ud, apoi dă capul în jos şi usucă părul în această poziţie. Părul ar trebui să fie încă un pic umed atunci când îl dai pe spate ca să poţi să îl aranjezi aşa cum vrei.
Foloseşte o perie rotundă atunci când îţi aranjezi părul ca să ai mai mult volum. Ridică părul de rădăcină şi rolează peria până la vârfuri. Alege o perie de dimensiune medie pentru părul lung şi o perie mică pentru părul scurt. Acest tip de perie conferă părului volum dacă în timp ce îl usuci, îl perii în direcţia opusă decât cea în care părul se aşează de obicei.
2. Îngrijeşte părul deteriorat cu tratamente săptămânale
Poţi să economiseşti bani dacă înlocuieşti masca pentru păr deteriorat din magazin cu ulei de jojoba care se găseşte la plafar sau farmacie. Jojoba are o structură moleculară fină care îi permite să pătrundă şi să umple firul de păr degradat, ceea ce face uleiul de jojoba o alegere perfectă pentru balsam. Aplică ulei din belşug pe părul uscat, apoi acoperă-ţi capul cu un prosop fierbinte timp de 30 minute. Spală-te şi clăteşte părul cu apă rece pentru sigila cuticula şi a-i oferi luciu părului tău. Atunci când firul de păr este infuzat cu ulei, cuticula se netezeşte, iar părul arată mai lin şi mai strălucitor.
Căldură deschide stratul exterior protector al părului şi poate produce deteriorarea firelor şi încreţirea părul. Folosirea aerului rece în timp ce îţi aranjezi părul te ajută să îţi păstrezi cuticula netedă şi luminoasă. Dacă uscătorul tău are un buton de jet de aer rece, utilizează-l pentru fiecare suviţă de păr. În felul acesta coafura ta va rezista mai mult timp, iar părul va fi mai puţin deteriorat. Dacă nu, foloseşte o perie pentru a-ţi aranja fiecare suviţă aproximativ 30 de secunde, timp în care părul se răceşte.
3. Laptele te poate ajuta să scapi de roşeaţa din obraji
Înmoaie un prosop curat în lapte rece şi puneţi-l pe faţă timp de 10 minute. Laptele conţine proteine, lipide, aminoacizi, vitamina A – toate reduc înroşirea pielii iritate şi calmează zona. În plus, acidul lactic din lapte exfoliază tenul, iar pielea ta va arăta moale şi strălucitoare.
4. Ascunde petele maronii cu atenţie
În primul rând, trebui să alegi un anticearcăn cu o nuanţă sau două mai deschisă decât fondul de ten pe care îl foloseşti. Anticearcănul trebuie aplicat cu o pensula specială şi nu cu degetul pentru a acoperi mai bine zona. Aplică apoi fondul de ten care se potriveşte cu tonul pielii tale. Anticearcănul luminează petele, iar fondul de ten uniformizează culoarea tenului.
5. Foloseşte produsele de machiaj cremoase ca să ai un ten strălucitor
Formulele cremoase de fond de ten conferă pielii un luciu moale reflectorizant. Obrajii sunt de obicei mai uscaţi decât zona T a feţei, aşa că în loc să foloseşte pudră sub formă de pulbere, cumpără un fard de obraz cu o formulă cremoasă care conferă o strălucire tinerească tenului în loc să lase pielea plictisitoare şi mată.
6. Machiază corect buzele subţiri, folosind culori deschise şi gloss-uri
Culorile închise sau cele foarte deschise atrag atenţia asupra dimensiunilor buzelor tale şi a liniilor fine din jurul gurii tale. În schimb, dacă alegi un ruj care imită culoarea buzelor tale atunci vei arăta mai tânără. După aplicarea rujului de buze, defineşte marginile exterioare ale buzelor cu un creion într-o nuanţă care se potriveşte cu rujul. Nu încerca să depăşeşti conturul gurii ca buzele să pară mai voluminoase – vor arăta fals.
7. Albirea dinţilor îţi oferă un zâmbet strălucitor
Periajul cu o pastă de bicarbonat de sodiu şi apă de câteva ori pe lună elimină petele superficiale şi albeşte dinţii cu o nuanţă sau două. Poţi înlătura petele de vin roşu dacă după cină mănânci un morcov crud sau un măr. Legumele şi fructele tari pot avea o acţiune de curăţare, iar prin mestecare şi frecare pot elimina petele.
Alege nuanţa potrivită de ruj. Culorile care conţin pigmenţi albaştri fac dinţii să pară mai albi. Pentru a alege rujul potrivit, încearcă pe mână trei sau patru nuanţe şi vei observa cu uşurinţă care dintre ele conţin tonuri albastre şi care conţin pigmenţi galbeni, care scot în evidenţă dinţii mai puţini curaţi.
8. Foloseşte un creion corector ca să reduci aspectul cearcănelor întunecate de sub ochi
Alege un anticearcăn sub formă de cremă care se potriveşte cu toate tipurile de piele şi mai ales cu tenurile uscate şi aplică un strat generos de la colţul interior al ochiului până la colţul exterior cu o pensulă specială. Tamponează zona cu degetele pentru ca produsul să intre în piele. Dacă cearcănele sunt în continuare vizibile, aplică un al doilea strat de corector. Ultimul pas este să foloseşti o pudră care se potriveşte cu nuanţa fondului de ten pentru ca machiajul să reziste toată ziua.
Pliculeţele de ceai calmează ochii obosiţi. Cofeină ajută la micşorarea vaselor de sânge şi la eliminarea lichidelor care creează umflături şi pete întunecate sub ochii. Înmoaie pliculeţele de ceai în apă fierbinte timp de un minut, iar apoi în apă rece pentru câteva secunde. Întinde-te şi aplică pliculeţele direct pe ochii, timp de 15 minute.
9. Nu folosi un machiaj excesiv pentru a acoperi imperfecţiunile
Pentru a fi sigură că nu ai exagerat cu produsele cosmetice, care în loc să acopere liniile fine din jurul ochilor si gurii doar le accentuează, foloseşte un burete uscat cu care să îţi tamponezi faţa. Tamponează, nu şterge, altfel vei înlătura nu doar excesul, ci tot machiajul.
10. Foloseşte un cleşte pentru a-ţi ondula genele
Ca să te asiguri că nu îţi rupi genele, foloseşte aparatul atunci când genele sunt curate şi uscate. Apasă de trei ori pe cleştişor şi vei avea gene frumoase si arcuite. Dacă vrei ca genele tale să rămână întoarse pentru mai mult timp, încălzeşte pensula rimelului cu uscătorul timp de 15 secunde înainte să îl foloseşti. Căldura face ondularea mai rezistentă.