8.9 C
București
duminică, 20 octombrie 2024
AcasăGDPRCum îţi influenţează machiajul viitorul

Cum îţi influenţează machiajul viitorul

Unele femei iubesc cosmeticele şi nu îşi pot imagina viaţa fără ruj, rimel sau fond de ten. Poate bărbaţii ar spune că sunt bani aruncaţi inutil, dar ce ar spune oamenii de ştiinţă? Specialiştii în biologie susţin că produsele de machiaj joacă un rol important în viaţa oamenilor şi le influenţează viitorul.

La nivel mondial, mai mult de 40 de milioane de dolari sunt cheltuiţi anual pe cosmetice şi în fiecare an oamenii petrec sute de ore aplicând creme de faţă sau loţiuni pentru corp. În perioada crizei economice, persoanele dependente de produsele de machiaj au renunţat la cosmeticele scumpe, dar continuă să îşi cumpere produse de îngrijire de la buticurile din piaţă, arătă un raport de consum realizat de agenţia Euromonitor Internaţional, relatează www.livescience.com. 

Deşi expresia dragostea este oarbă este folosită destul de des, atractivitatea fizică se pare că este cel important factor atunci când un bărbat îşi alege o parteneră, spune medicul Bernhard Fink, specialist în compotamentul uman de la Universitatea din Göttingen, Germania. Cosmeticele pot ajuta femeile să îşi sporească atractivitatea într-o manieră cuantificabilă şi în mod semnificativ, spune Fink. În plus, femeile care folosesc machiaj au posibilitatea de a câştiga mai mulţi bani şi pot fi mai repede promovate, arată un studiu din 2006 publicat în Jurnalul de Pshihologie Socială Aplicată. Totuşi, înainte de a-ţi cheltui tot salariul pe creme care îţi pot afecta pielea, ar trebui să te interesezi care sunt produsele de care merită timpul şi banii.

Dacă îţi doreşti să arăţi mai bine, fondul de ten şi pudra te pot ajtuta să obţii acest efect, aşa că mai bine investestii banii în aceste produse. Dacă încerci să îi atragi atenţia unui coleg accentuează-ţi trăsăturile feminine precum buzele şi ochii.

Semn de sănătate

O culoare uniformă a pielii poate fi un semn al unei sănătăţi bune, spune Fink. De aceea, încearcă să îţi ascunzi cearcănele cu un corector şi acoperă-ţi roşeaţă din obraji cu fond de ten. Vânzarea de fond de ten şi de produse de machiaj asemănătoare a reprezentatat 13 bilioane de dolari din piaţă globală a cosmeticelor în 2008. Popularitatea produselor pentru bărbaţi a crescut în ultimul timp şi creşte în continuare, indiferent de starea economiei, raportează agenţia Euromonitor Internaţional în 2009.

Adevărul din spatele ridurilor

Ridurile şi linile fine de pe faţă nu ar trebui să te îngrijoreze atât de tare. Geometria feţei îţi poate trăda vârstă înainte ca oamenii să observe ridurile din jurul ochilor, au descoperit oamenii de ştiinţă. 

Nasul este unul din elementele geometriei faciale care îţi poate strica imaginea. În timp ce majoritatea trăsăturilor nu mai cresc din adolescentă, nasul şi urechile sunt într-un proces continu de evoluţie. În plus, rasa poate influenţa trăsăturile faciale şi mărimea nasului. Un nas mare în comparaţie cu restul feţei indică, de obicei, o persoană mai în vârstă. 

Dacă nu eşti interesată să îmbătrâneşti frumos, cumpără-ţi un creion de contur pentru buze care să atragă atenţia asupra gurii tale şi nu irosii banii pe creme anti-rid.

Farmecul ochilor

Studiile au arată că ochii nu doar văd lucrurile care ne înconjoară, dar cer să fie văzuţi. Astfel, o altă modalitate de a distrage atenţia de la nasul tău prea mare, este să îţi pui în evidenţă ochii. Ochii mari, în special, au fost asociaţi cu feţele tinere, de copii. 

Cearcănele îţi pot umbri frumuseţea privirii. În timp ce feţele bărbaţilor au în general o culoare uniformă, porţiunea de sub ochii femeilor are tendinţa de a fi mai întunecată decât restul feţei, au descoperit studiile conduse de cercetătorul Richard Russell de la Colegiul Gettysburg din Pennsylvania. A«Luminozitatea privirii poate transforma trăsăturile feţei şi da impresia de mai multă feminitateA», este de acord doctorul Fink. 

Expresivitatea privirii poate fi accentuată cu ajutorul rimelului şi a creionului dermatograf. Astfel, mărind contrastul dintre negrul tuşului şi culoarea fardului de ochii poţi să arăţi mai feminină. Bărbaţii metrosexuali nu este indicat să folosească aceeaşi metodă pentru a rezolva problemă cearcănelor, chiar dacă în Egiptul antic, bărbaţii îşi pictau ochii cu fard negru. 

Rujul, gloss-ul şi creionul de buze

Cercetătorul Russell a constatat diferenţe semnificative între genuri în ceea ce priveşte contrastul dintre culoarea buzelor şi restul feţei. Femeile au buzele o culoarea mai închisă decât bărbaţii cu acelaşi tip de piele. Rujul poate corecta însă culoarea buzelor, iar gloss-ul le poate face să arate mai voluminoase. Nuanţele clasice de roşu sunt cele mai atrăgătoare şi de aceea buzele roşii atrag repede atenţia bărbaţilor, fiind un semn de senzualitate. 

Forma buzelor influenţează atractivitatea unei femei. O altă trăsătură apreciată atât de bărbaţi, cât şi de femei este simetria buzelor, spune cercetătoarea Kendra Schmid de la Universitatea din Nebraska. Totuşi, bărbaţii preferă, în special, femeile cu buze pline deoarece voluptatea este un semn al fertilităţii, explică doctorul Fink. Balsamul de buze şi gloss-ul în combinaţie cu rujul te pot ajuta să obţii un efect de buze pline. Într-un studiu, publicat în 2003 în Jurnalul de Ştiinţă şi Cosmetică, s-a demonstrat că un machiaj simplu, bazat doar pe gloss nu măreşte atractivitatea unei femei.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Îmbrățișări limitate la 3 minute într-un aeroport din Noua Zeelandă

Pentru despărțiri cu îmbrățișări mai lungi, pasagerii sunt sfătuiți să folosească parcarea Aeroportul Dunedin din Noua Zeelandă a ajuns în centrul atenției cu un semn...

Stop vot la Tokio: 69 de moldoveni au votat în capitala Japoniei

S-a încheiat procesul de votare și în China, unde au votat 73 de moldoveni În capitala Japoniei, Tokio, s-a încheiat procesul de votare. Aici și-au...

Marcel Ciolacu: Eu candidez la președinție, pentru că iubesc România

În următorii 5 ani putem fi a 10-a economie a Uniunii Europene, spune Marcel Ciolacu Proiectul de țară al PSD a fost lansat duminică, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă