3.6 C
București
joi, 28 noiembrie 2024
AcasăGDPRCum combatem anxietatea fara medic

Cum combatem anxietatea fara medic

In cadrul unei conferinte a psihologilor care a avut loc, in Spania, saptamana trecuta, s-a ajuns la concluzia ca tot mai multe persoane au inceput sa faca sedinte de terapie deoarece nu fac fata problemelor financiare, sentimentale si celor legate de viata de familie.

Potrivit unui studiu recent, o persoana din 50 este afectata de boala anxietati generalizata (GAD) care se manifesta prin griji irationale despre orice fel de lucruri, iar una din zece persoane sufera ocazional de un atac de panica, informeaza The Independent, consultat de ziare.com. Pentru a combate starile de anxietate, psihologii sunt de parere ca schimbarea atitudinii fata de viata reprezinta un inceput.

Daca vrei sa fii o persoana mai relaxata trebuie sa cunosti problemele care iti provoaca starile de anxietate. Persoanele anxioase ar trebui sa isi noteze simptomele de alarma psihica. Acestea pot fi palpitatii, nervozitate, tensiune musculara si o respiratie neregulata. In momentul in care ele sunt constietizate impactul problemelor se va diminua.

Exercitiile fizice combat anxietatea pentru ca te ajuta sa dormi mai bine si ajuta la eliberarea hormonilor fericirii in corp. Abordeaza problemele zilnice cu un ton mai relaxat. O vorba spune ca o problema are cel putin trei solutii. Daca ai o zi proasta asta nu inseamna ca este sfarsitul lumii, incearca sa gasesti rezolvarea si nu iti consuma energia inutil facandu-ti griji.

Respiratia este cea mai ieftina si utila metoda pentru calmarea nervilor. Vei putea controla atacurile de panica daca vei invata sa respiri adanc si corect. Psihologii ne avertizeaza ca mancarea pe care o consumam influenteaza o mare parte din corpul nostru. De aceea este important sa evitam alimentele care "ataca" sistemul nervos. Prea multa cofeina, ceai negru sau ciocolata poate provoca o stare de panica.

Din cauza presiunii la care suntem supusi in societatea moderna este recomandat sa invatam sa zicem NU, sa mai refuzam sarcinile pe care nu putem sa le facem. Amabilitatea "fortata" iti va crea senzatia ca ai prea multe sarcini de indeplinit si nu vei putea sa le mai faci fata. Puteti incerca si terapia alternativa pentru a combate starea de anxietate. Acupunctura, aromaterapia sau cristalterapia sunt doar cateva dintre acestea. Daca nu vrei sa apelezi la asa ceva incearca sa razi cat mai des si sa gandesti pozitiv.

In cazul in care ai incercat tot ce stiai si nu ai reusit sa te tratezi este cazul sa apelezi la sfatul unui specialist. Nu lasa ca aceasta problema sa iti scape de sub control pentru ca atunci consecintele vor fi serioase. Putina anxietate poate fi chiar buna deoarece ne ajuta sa fim concentrati. Este perfect natural, insa ce este prea mult dauneaza.

Cele mai citite

COREPER a agreat extinderea Spaţiului Schengen cu frontierele terestre ale României şi Bulgariei de la 1 ianuarie 2025

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a salutat miercuri decizia ambasadorilor din COREPER privind extinderea Spaţiului Schengen cu frontierele terestre ale României şi Bulgariei. „Salut decizia...

Șef serviciu secret Germania: Un război direct al Rusiei cu NATO este foarte probabil

Folosirea extinsă de către Rusia a acţiunilor hibride împotriva ţintelor occidentale creşte riscul ca NATO să ia în calcul invocarea articolului 5 al clauzei...

Ucraina ar fi nevoită să scadă vârsta de mobilizare în armată la 18 ani

Ucraina trebuie să ia în considerare scăderea la 18 ani a vârstei pentru mobilizarea în armată, astfel încât să asigure efectivele necesare pe front...
Ultima oră
Pe aceeași temă