6.8 C
București
vineri, 15 noiembrie 2024
AcasăGDPRCinci greșeli pe care le faci atunci când bei apă

Cinci greșeli pe care le faci atunci când bei apă

Hidratarea este importantă pentru sănătate și pentru buna funcționare a organismului. Cu toate astea, foarte multe persoane fac greșeli atunci când beau apă . Publicația Prevention arată cele mai comune greșeli și cum să le eviți.

1. Bei apă în timpul mesei

Una dintre cele mai comune greșeli în ceea ce privește hidratarea este consumul de apă în timpul mesei și imediat după. Medicii spun că este foarte important să evităm să bem apă în timpul mesei, deoarece aceasta îngreunează procesul de digestie, prin "diluarea" acizilor și enzimelor, care duc la acumularea de toxine în organism.

2. Nu bei apă dimineața

Medicii nutriționiști spun că cea mai frecventă greșeală este evitarea consumului de apă dimineața. Specialiștii susțin că este foarte important să bem un pahar de apă plată cu lamâie în fiecare dimineață, pentru a ne feri de problemele digestive și pentru a ne întări sistemul imunitar.

3. Bei apă în timpul antrenamentului

Hidratarea se face înainte de a depune efort, pentru a obține cât mai multă energie. Dacă bei apă în timpul antrenamentului și deloc înainte, te-ai putea confrunta ulterior cu migrene acute.

4. Bei apă prea repede

O altă greșeală este să bei apă foarte repede. Apa se bea ușor, cu înghițituri mici. Specialiștii susțin că, astfel, procesul de digestie se va face mult mai ușor, iar hidratarea organismului va fi mult mai eficientă. Apa băută pe nerăsuflate nu va hidrata și nu va aduce niciun beneficiu organismului.

5. Bei apă în exces

Dacă unele persoane uită să bea apă, altele exagerează cu hidratarea. Nu este obligatoriu să bei opt pahare de apă pe zi, deoarece gradul de hidratare depinde de fiecare persoană în parte, de înălțimea și greutatea acesteia. În plus, organismul tău preia foarte multă apă și din alimentele pe care le consumi, mai ales din fructe și din legume.

Medicii spun că apa băută în exces poate duce la dezechilibre. Pentru o hidratare cât mai bună, specialiștii recomandă consumul a câteva guri de apă din oră în oră, până se ajunge la un total de doi litri pe zi.

Cele mai citite

România, pe ultimul loc în UE la cheltuielile pentru sănătate per locuitor

În anul 2022, cheltuielile medii pentru îngrijirea sănătății în Uniunea Europeană au fost de peste 3.600 de euro per locuitor, potrivit datelor Eurostat. România ocupă...

Horoscop 16 noiembrie 2024. Vești neașteptate pentru fecioare

Horoscop 16 noiembrie 2024. Previziuni interesante și utile pentru fiecare zodie, subliniind momente cheie și recomandări pentru a trece peste provocările zilei. Horoscop 16 noiembrie...

Hamas propune un armistițiu în Gaza și cere presiuni asupra Israelului din partea viitorului președinte al SUA

Hamas a declarat că este „gata” să accepte un armistițiu în Fâșia Gaza, cu condiția ca propunerea să fie respectată de Israel. Basem Naim, membru...
Ultima oră
Pe aceeași temă