Oțetul de mere are o influență benefică asupra organismului, ține sub control nivelul colesterolului și tensiunea, conform publicației About Health.
Citiți mai jos despre cinci beneficii consumului de oțet de mere.
1. Diabetul
Oamenii care au diabet de tip 2 și consumă două lingurițe de oțet de mere în fiecare zi au o cantitate mai mică de zahăr în sânge decât persoanele care nu mănâncă oțet, arată un studiu din 2007, publicat în Diabetes Care.
Totodată, o altă cercetare realizată de Institutul de Știință Biologică din Pakistan a relevat că șoarecilor bolnavi de diabet, care au consumat, timp de patru săptămâni, oțet de mere, li s-au modificat nivelul nivelul trigliceridelor și al colesterolului.
2. Scăderea în greutate
Oțetul de mere poate ajuta la pierderea în greutate. Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii, în 2009, a arătat că persoanele care au băut o lingură de oțet de mere timp de 12 zile au slăbit aproximativ cinci kilograme.
3. Tensiune arterială ridicată
Oțetul de mere poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, potrivit unui studiu realizat în 2001 și publicat în revista Bioscience. Este recomandată o linguriță de oțet în fiecare dimineață.
4. Colesterol ridicat
Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Britanic de Nutriție, în anul 2006, oțetul de mere scade nivelul colesterolului și nivelul trigliceridelor din sânge. Este indicată o cură de trei săptămâni.
5. Mătreața
Un remediu pentru mătreață este amestecul de oțet de mere cu apă caldă. Clătește-te pe păr de două ori pe săptămână cu această mixtură și vei vedea diferența după prima săptămână.
O altă metodă este aplicarea oțetului de mere direct pe păr. Se pulverizează oțet amestecat cu puțină apă caldă. Se lasă să acționeze 30 de minute, apoi se clătește.