-1 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăGDPRCeai rece făcut în casă - mai bun și mai sănătos

Ceai rece făcut în casă – mai bun și mai sănătos

Vara este indicat să consumăm cât mai multe lichide, pentru a ne menține mereu hidratați, iar una dintre cele mai bune și mai gustoase variante, ar fi ceaiul rece, dar acesta să fie făcut neapărat în casă.

Cum se face un ceai rece de casă?

Pliculețele de ceai pe care le alegem să le punem în apa fierbinte, pot fi la fel sau diferite, în funcție de ce gust vrei să aibă la sfârșit. Pentru o aromă mai deosebită, îți recomandăm să folosești tipuri diferite de gusturi. De exemplu, poți combina aroma de mentă cu cea de mere, sau fructe de pădure completate de aromă de ceai de musețel, iar lista poate continua în nenumărate variante de combinații.

Pentru o sticlă de 2 litri, vei pune 5 pliculețe de ceai în apa fierbinte, care clocotește ușor. Procesul este ca acela când faci un ceai normal. Adaugi miere după gust sau înlocuiești îndulcitorul cu sirop de arțar sau sirop de guave.

De menționat este faptul că toată această operațiune se va face într-o oală puţin mai mare de 2 litri, pentru a avea loc să amesteci în ceai, fără a da pe dinafară.

După ce ai pus toate ingredientele, pui un capac sau o farfurie mare deasupra oalei și o lași timp de aproximativ 10 minute, pentru ca toate aromele să fuzioneze între ele. După ce ridici capacul, lași oala undeva la răcit, poate într-o cămară, un beci, sau dacă există vreo zonă cu umbră afară pe terasă.

După ce s-a răcit, poți turna ceaiul în sticlă si apoi la frigider. Se poate servi cu lămâie sau gheață.

Dacă vrei să faci ceai rece în casă, îți recomandăm să faci mai mult de 2 litri o data, tocmai pentru a nu repeta procesul de mai multe ori. De asemenea, poți alege să îl faci din frunze naturale, fructe sau din orice altceva faci un mod normal un ceai.

În afară de îndulcitorul pe care îl alegem, putem adauga diferite condimente, ca scorțișoară, piper, ghimbir sau cardamon, pentru gusturi mai îndrăznețe.

Poți să pui și niște frunze de mentă în momentul în care servești ceaiul. Îi dă și un aspect mai plăcut, dar și o aromă deosebită. Ceaiurile din fructe sunt printre cele mai bune și arată și foarte bine. Mai ales dacă alegi să pui și bucăți de fructe întregi. 

Cele mai citite

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă