De la fructe şi legume care au nevoie să se mai coacă până la produse care conţin deja conservanţi, prezentăm mai jos topul alimentelor pe care nu ar trebui să le depozitezi în frigider.
Banane. Singurul motiv pentru care bananele ar trebui depozitate în frigider este încetinirea procesului de coacere. Însă temperatura rece înnegreşte coaja acestora. În plus, fructele păstrate alături de banane în frigider se pot coace mai repede. Nu le depozita în pungi din plastic şi nici în cutii din plastic, decât dacă doreşti să accelerezi procesul de coacere, potrivit becomegorgeous.com, citat de Mediafax.
Untul de arahide. Deşi untul de arahide natural, făcut în casă, trebuie păstrat la rece, cel obişnuit, cumpărat de la magazin, poate fi păstrat în cămară mai multe luni după desigilare. Ai grijă însă să foloseşti tacâmuri curate de fiecare dată şi să nu laşi firimituri în borcan.
Cartofii. Nu se lasă la soare şi nu se păstrează în frigider. Temperaturile reci transformă amidonul din cartofi în zahăr, iar gustul lor se va modifica. În plus, coaja acestora se va înnegri la gătire.
Mierea. Utilizată drept conservant de mii de ani, mierea este unul dintre alimentele care nu trebuie ţinute în frigider. Temperatura rece determină cristalizarea mierii, care poate fi totuşi în continuare consumată.
Ceapa. Cea mai potrivită metodă de a depozita ceapa este păstrarea acesteia într-un loc aerisit, la temperatura camerei. Temperatura rece determină mucegăirea şi înmuierea cepei.
Avocado. Ca şi bananele, avocado nu se păstrează în frigider. Pentru a se coace, avocado trebuie păstrat la temperatura camerei. Odată ce procesul de coacere este complet, avocado se lasă în frigider, iar dacă se foloseşte doar jumătate, se lasă sâmburele în cealaltă.
Gemul. Zahărul este un conservant natural, iar cele mai multe gemuri sunt protejate şi de acizii din fructe. Un borcan cu gem se poate păstra în cămară mai multe luni de la desigilare.
Pâinea. Singurul motiv pentru care pâinea poate fi depozitată în frigider este acela de a-i prelungi perioada de valabilitate, însă acest lucru nu împiedică modificarea texturii şi a gustului acesteia.
Cafeaua. Se păstrează în recipiente etanşe, în cămară. Cafeaua păstrată în frigider îşi pierde gustul şi poate deveni umedă.
Uleiuri. Uleiurile vegetale devin tulburi şi mai vâscoase dacă sunt depozitate în frigider, însă, odată scoase la temperatura camerei, îşi recapătă densitatea. Totuşi, uleiurile păstrate prea mult timp în cămară pot râncezi. Uleiurile din nuci sunt singurele care trebuie păstrate la frigider, pentru că au un termen de valabilitate mai mic decât cele vegetale.