Stresul cotidian, rutina şi automatismele impuse de activitatea zilnică ne determină pe tot mai mulţi dintre noi să ne căutăm activităţi diverse de timp liber. Momentele în care aducem la suprafaţă copilul din noi pare a ne crea multă bucurie şi relaxare. Această distracţie, care a câştigat popularitate în ultimul timp, adepţii ei organizându-se în grupuri de întâlnire, este percepută ca un mijloc extrem de uşor de exprimare, destresare, relaxare, spuneţi-i cum vreţi.
Şi pentru a vedea ce căutată este această activitate, am aflat că, în prezent, şase dintre primele 20 de cărţi vândute pe Amazon sunt cărţi de colorat pentru adulţi. Referindu-se la colorat ca la o acțiune creativă, ce ne ajută să avem o viaţă mai bună, psihologul Ben Mihaelis spunea: „Mulţi oameni au folosit în trecut coloratul din motive de sănătate mintală. Carl Jung obişnuia să recomande pacienţilor săi să coloreze mandale, la sfârşitul secolului trecut, ca o modalitate de a-i determina pe oameni să se concentreze și să permită subconștientului să se deschidă. Acum ştim că are o mulţime de alte calităţi de destresare, de asemenea.“
Faceţi o plimbare prin librării şi veţi descoperi cât de amuzante şi frumoase pot fi asemenea cărţi. Pentru o oră, mai puţin sau mai mult, singura preocupare va fi să găsiţi culorile potrivite desenului, grijile şi gândurile referitoare la treburile cotidiene fiind total alungate din minte.
„Tărâmul viselor. O aventură în culori cu animale și mii de flori“, de Millie Marotta sau „Grădina secretă“, de Johanna Basford sunt două dintre titlurile pe care le puteţi încerca şi care, cu siguranţă, vă vor crea pentru câteva momente impresia că sunteţi într-o altă lume, unde nimeni şi nimic nu vă împiedică să visaţi.