11 C
București
vineri, 10 ianuarie 2025
AcasăGDPRCare este pretul frumusetii de zi cu zi

Care este pretul frumusetii de zi cu zi

Te-ai intrebat vreodata care este pretul frumusetii tale de fiecare zi? Cate ore de ingrijire personala, cata atentie, bani si efort stau in spatele unui chip si al unui corp frumos? Scoase pe hartie, toate lucrurile astea ti-ar dezvalui raspunsul.

Oricat de frumoase am fi de la mama natura, intotdeauna vom avea nevoie de ingrijire personala, tehnici si metode de pastrare si upgradare a frumusetii, precum si de haine, pantofi ori sandale de-a dreptul fantastice care sa ne puna frumusetea in cea mai potrivita lumina.

Exista, insa, un pret pentru toate. Chiar si pentru frumusetea din spatele modei. Un pret pe care moda ne pune sa il platim. Si nu in bani. Moda sau neadaptarea ei la propriile noastre mici particularitati.

Nu putine sunt problemele de sanatate care se ascund in spatele unor haine frumoase sau a unei perechi de pantofi superbi. De la simple stari de disconfort pana la afectiuni grave, toate sunt un pret pe care il platesti pentru neatentie.

Care este acest pret si de ce il platim?

Pantofii cu toc sunt una dintre placerile marturisite ale femeilor. Aflati in arsenalul seductiei feminine, ei te ajuta sa fii ceva mai inalta, mai sexy, mai feminina, ori mai plina de incredere. Uneori ii porti pentru ca trebuie, alteori pentru ca nu poti fara ei. Exista femei pentru care tocurile reprezinta must have-ul unei tinute obligatorii. Pasii parca nu se mai deruleaza cum trebuie daca nu sunt sustinuti de cativa cm apreciabili. Alte doamne, insa, incearca cu incapatanare sa gaseasca o solutie care sa la scape de aceste mici corvoade feminine. In oricare dintre cele doua categorii te-ai gasi, afla ca tocurile pot fi de-a dreptul periculoase pentru sanatatea ta. Durerile de talpi si gambe ti-au spus asta deja. Dupa o zi intreaga de stat pe tocuri, poate ca nu ar fi un bai atat de mare. O baie calda si un masaj ar rezolva aceasta problema. Insa lucrurile incep sa se complice atunci cand picioarele devin grele, se umfla, apar intepaturi, carcei si la un moment dat chiar varice. La unele doamne, aceste probleme intervin mai tarziu, la altele mai rar. Si asta pentru ca ele depind de o serie de alti factori care tin de sanatatea fiecarei femei in parte.

Purtarea tocurilor te predispune si la o alta afectiune numita osteoartrita. Cartilajul care inveleste si protejeaza articulatiile coloanei vertebrale, ale soldului, ale genunchilor si ale degetelor se deterioreaza din cauza greutatii corpului care se sprijina pe partea din fata a talpii. Oasele, nemaifiind separate de cartilaj, se vor freca intre ele, in final, tesutul si osul lezandu-se.

Bataturile, monturile, deformarea degetelor unt alte probleme deloc placute pe care tocurile si incaltamintea stramta ti le pot provoca. Suprasolicitarea articulatiilor poate conduce chiar la entorse si luxatii. Si coloana are de suferit din cauza tocurilor, de la dureri pana la deformari ale acesteia.

Nu in ultimul rand, amintim de problemele de fertilitate pe care le pot cauza tocurile, incapacitatea de a ramane gravida sau de a naste pe cale naturala.

Din dorinta de a avea formele perfecte, recurgi adesea la obiceiuri deloc sanatoase. Hainele stramte sau sutienul cu un numar mai mic se afla cu siguranta printre ele. Poate ca pe moment rezultatul este cel dorit, insa, odata cu timpul, efectele negative nu vor intarzia sa apara.

Alegerea unor sutiene necorespunzatoare, mici, stramte, vor afecta sanul in mod negativ. Rezultatele? Dureri ale sanului, aparitia unor pete sau lipoame pe piept, dureri de spate sau oprirea circulatiei sanguine la nivelul sanului.

Nici imbracamintea prea stramta sau din materiale sintetice nu este o idee stralucita. Stiu, suntem de acord, au si pantalonii stramti farmecul si rolul lor. Exista anumite modele care nu pot fi decat stramte. Lenjeria intima nu mai spunem… Si-apoi, nu putem purta mereu materiale nesintetice.
Lenjeria intima stramta si din materiale sintetice provoaca probleme deopotriva ambelor sexe, facandu-se in timp vinovata pentru infertilitate.

La barbati, ea se explica prin alterarea calitatii spermatozoizilor cauzata de mentinerea zonei scrotale la o temperatura ridicata. Tocmai din acest motiv, este recomandata o lenjerie intima lejera, nu foarte stramta insa nici larga, mai ales in timpul activitatilor sportive sau care necesita efort fizic deosebit.

Si doamnele trebuie sa acorde lenjeriei intime o atentie speciala. Aceasta trebuie sa fie din bumbac, sa nu stranga sau sa incomodeze. Folosirea unei lenjerii neadecvate poate duce la iritatii, furunculi, dar si la infectii urinare, anexite, ovarite, candidoze.
Daca iritatiile sunt urmarea unei lenjerii prea stramte, celelalte probleme de sanatate sunt cauzate de mediul cald si umed mentinut de lenjerie, dar si de migrarea unor bacterii specifice zonei anale inspre zona genitala. Urmarile pot fi si mai grave, ajungandu-se chiar la infertilitate sau sarcini extrauterine.
 
Materialul hainelor este, de asemenea, foarte important, in special pentru persoanele alergice care se pot alege cu o frumusete de dermatita in urma folosirii unor piese vestimentare din materiale sintetice.

Fii atenta si la lungimea hainelor. Pantalonii cu talie joasa, fustele si bluzele scurte purtate la temperaturi care nu le recomanda te predispun atat la raceli, cat si la anexite. La randul lor, pantalonii stramti duc in timp la dureri musculare, amortiri, umflaturi, si nu rareori la varice.

Chiar daca moda si frumusetea isi au pretul lor, ai grija in ce moneda le platesti.

 

Articol de Anca Tarin, preluat de pe www.121.ro

Copyright www.121.ro

 

 

Alte articole din aceeasi categorie:
Accesorii la inaltime
Noua luni de stil

Anca Tarin
Anca Tarin
Anca Tarin, redactor www.121.ro
Cele mai citite

Diferențe semnificative între numărul de bancomate în mediul urban și rural din România

Conform Băncii Naționale a României (BNR), România dispune de 8.750 de bancomate în mediul urban, în timp ce în mediul rural sunt doar 1.077. Deși...

Deficitul comercial al României a crescut cu 17,7% în primele 11 luni ale anului 2024

În perioada ianuarie-noiembrie 2024, exporturile României au scăzut cu 1%, ajungând la 86 miliarde euro, iar importurile au crescut cu 3,3%, totalizând 116 miliarde...

Producția de servicii din UE: Danemarca, Grecia și România au înregistrat cele mai mari scăderi

Producția de servicii a înregistrat o creștere de 1,5% în Uniunea Europeană și de 1,7% în zona euro în octombrie 2024, comparativ cu aceeași...
Ultima oră
Pe aceeași temă