15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăGDPRAportul de energie, redus pana la 1.000 kcalorii zilnic

Aportul de energie, redus pana la 1.000 kcalorii zilnic

Dr. Claudia Osterkamp, consultant nutritionist german, a prezentat pentru prima data in Romania programul Amway "Solutii pentru o dieta echilibrata". Dr. Osterkamp a fost consilier nutritionist pentru diferite echipe olimpice din Germania.

Programul "Solutii pentru o dieta echilibrata" furnizeaza informatii despre cauzele problemelor de greutate, analizand nevoile nutritionale proprii, si ofera posibilitatea de a alege intre trei tipuri de alimentatie – vegetarian, mixt si carne/peste – si doua tipuri de exercitii fizice care contribuie la un consum sporit de energie. Exercitiile fizice joaca un rol esential in mentinerea si imbunatatirea starii de sanatate.
"Programul ne poate ajuta sa pierdem in greutate incet, dar constant, mentinand un echilibru intre aportul si consumul de energie, ne invata valoarea nutritionala a alimentelor precum si stabilirea necesitatilor nutritionale proprii", a declarat dr. Claudia Osterkamp. Fiecare calorie neutilizata pentru energia necesara sustinerii substantelor structurale – ca, de exemplu, muschii din organism – este depozitata. Dietele dure nu functioneaza. Efectele lor secundare sunt: rata de ardere a caloriilor scade, apar starile de epuizare, performantele scad, apar deficiente nutritive. Pentru a evita toate aceste efecte secundare se recomanda, in general, sa se reduca aportul de energie cu aproximativ 500 pana la maximum 1.000 kcal pe zi.

 

Cu acest deficit de kcal pe zi se poate pierde doar intre 0,5 si 1 kilogram pe saptamana. Prin urmare, daca dorim sa pierdem 5 kg, trebuie sa mentinem dieta timp de 10 saptamani. Important este insa sa ne simtim bine cu aceasta dieta si sa mentinem deficitul de calorii o perioada suficient de lunga. Cartea dr. Osterkamp contine un sistem de calcul pentru calorii ce ne ajuta sa aflam numarul de calorii pe care trebuie sa le pierdem pentru a slabi in mod sanatos. Acest program are anumite avantaje: ne putem planifica mesele conform propriei rutine alimentare; sistemul este flexibil, nu trebuie sa renuntam la o viata normala; putem folosi diferite retete, alimentele procesate nefiind interzise; invatam ce inseamna o alimentatie sanatoasa.

» Incet, dar sigur
Scaderea tesutului adipos nu se intampla repede. Pentru a pierde un kilogram de tesut adipos este nevoie de un deficit de 7.000 kcal.

» Stare de oboseala
Cu cat mancam mai putin, cu atat apar mai repede oboseala, deficienta nutritionala, nivelul scazut de energie, poftele necontrolate.

Cele mai citite

Adolescent agresat sexual la un bazin de înot din sectorul 2 al Capitalei

Un bărbat de 58 de ani a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti sub acuzația că ar fi agresat sexual,...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă