15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăGDPRCinci moduri în care îți sabotezi evoluția și succesul

Cinci moduri în care îți sabotezi evoluția și succesul

Schimbarea este înfricoșătoare pentru majoritatea oamenilor. De aceea, înainte de o schimbare, oamenii trec, de obicei, printr-o etapă în care găsesc diverse scuze ca să nu renunțe la rutină. Însă, succesul vine doar dacă depășești această etapă și depui eforturi pentru a-ți îndeplini obiectivul. Iată câteva moduri, formulate de site-ul sheknows.com, prin care îți sabotezi evoluția.

Citește și: Cum te poți antrena pentru a avea un PSIHIC puternic

1. „Nu am timp”

Îți poți face timp pentru lucrurile importante din viața ta. Evaluează-ți obiectivele și află dacă sunt suficient de importante pentru tine. Dacă ajungi la concluzia că sunt importante, găsește-ți timp ca să le realizezi.

2. „Nu știu de unde să încep”

Când există voință, există o cale pentru a realiza ceea ce îți dorești. Ai la dipoziție librării, biblioteci și Internet pentru a te documenta. Citește cărți, articole online, participă la cursuri în domeniu sau angajează un profesor sau un antrenor. Caută oameni cu experiență în domeniu și pune-le întrebări și cere-le sfaturi. 

3. „Oricum nu voi reuși niciodată”

Acest gând îți distruge șansele de a avea succes. Eșecurile pe care le-ai avut nu reflectă capacitatea ta de a reuși în ceea ce îți propui. Învață din greșeli și aplică lecțiile. Gândul că vei eșua te va face să renunți de-ndată ce întâmpini dificultăți.

4. „Este greu”

Citește și: Procrastinare cronică. Cum să scapi de obiceiul de a amâna

Chiar dacă nu este ușor, gândește-te la satisfacția reușitei. Nicio împlinire extraordinară nu vine din zona de confort. Găsește-ți obiectivele pentru care chiar îți dorești să lupți și dedică-te realizării lor.

5. „Nu pot face asta singur/singură”

Nu trebuie să faci toate eforturile de unul singur/ de una singură. Spune-le prietenilor ce încerci să realizezi, iar ei te vor sprijini moral.

Cele mai citite

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în...
Ultima oră
Pe aceeași temă