Atunci când vrei să-ți protejezi bunurile, fie că vorbim de un business de familie, locuința sau alte lucruri de preț, te gândești, evident, la un echipament de supraveghere video unde camerele sunt montate în exterior. Și pentru că vor sta afară 24 de ore din 24, indiferent că e caniculă, vânt, ger sau ploaie, sunt câteva elemente de care trebuie să ții cont atunci când le alegi, ca să nu faci o investiție mare pentru o perioadă mică de timp și să ai un randament prost vizavi de raportul beneficii și investiții.
Există multe aspecte la care trebuie să fii atent atunci când cumperi camere de supraveghere pentru exterior. Dacă vrei să-ți monitorizezi automobilul parcat de exemplu, vei avea nevoie de anumite tipuri de cameră, dacă monitorizezi intrarea în casă, în școală sau în birou, cu siguranță cerințele tehnice se vor schimbă și ele.
1. Rezoluția. Rezoluția camerei de supraveghere este cea mai importantă. De regulă, pentru o cameră de exterior o rezoluție care să depășească 800 de linii tv este suficientă, deoarece poate să ofere o mulțime de elemente grafice, care să răspundă celor mai exigențe nevoi. O altă tehnologie mai nouă este cea a camerelor AHD, camere ce redau o calitate digitală a imaginii superioară celei analogice.
2. Lentilă. Lentila este o altă carateristică importantă a camerelor de supraveghere. Cele mai bune lentile sunt cele varifocale, însă acestea au un preț destul de piperat și acum doar tu știi dacă investiția se justifică, în funcție de obiectivul pe care-l vizezi pentru monitorizare. Avantajul acestora este că își focalizează imaginea autonom, într-un mod inteligent, direct în punctul în care simt mișcarea și pot identifica cu ușurință semnalmentele unui infractor sau alte detalii vizuale. Lentila este cea care da și unghiul de vizualizare. Este un alt aspect important atunci când alegi o cameră de supraveghere de exterior. Evident, aceasta trebuie să fie cât mai mare, în așa fel încât să poată acoperi o suprafața cât mai generoasă de supraveghere. Foarte important de știut că, cu cât o lentilă este mai mică, cu atât unghiul va fi mai mare.
3. Distanță de iluminare IR pe timp de noapte. Dacă vrei imagini de calitate pe timp de noapte, atunci cu siguranță ai nevoie de infraroșu. Este bine să fii atent la distanță recomandată care apare pe fișa tehnică a camerei, tipul de iluminator și consumul acestuia. Majoritatea camerelor de supraveghere de exterior au iluminatoare IR ce băț pe distanțe de la 20 până la 60 de metri pe timp de noapte. Camerele de supraveghere de exterior au încorporat un senzor de lumină și, astfel, trece automat de la modul de zi la modul de noapte și invers.
4. Tehnologia WDR. Dacă vrei o cameră care să poată să filmeze la o calitate foarte bună, atunci ai nevoie de una dotată cu WDR. Dacă nu este dotată cu WDR, în cazul în care soarele bate din față camerei, s-ar putea să nu recunoști absolut niciun detaliu filmat, iar camera să fie cu totul și cu totul inutilă. Acest efect este frecvent observat în restaurante, magazine, birouri și alte clădiri care au intrări sau ferestre mari.
5. Rezistență la intemperii. Printre cele mai importante elemente ale unei camere de supraveghere de exterior se numără și rezistența acesteia la intemperii. Aceasta trebuie să reziste la temperaturi extreme, comportându-se normal atât la +50 de grade Celsius, cât și la -20 grade Celsius.
Nu uitați că un alt aspect foarte important este să vă conectați sistemul de supraveghere video la Internet, beneficiind astfel de vizualizarea live a camerelor direct de pe telefon mobil, tabletă sau laptop.