14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăGDPR4 probleme de sănătate care ucid viaţa sexuală

4 probleme de sănătate care ucid viaţa sexuală

Riscul apariţiei disfuncţiei erectile (care afectează un sfert din numărul bărbaţilor din România) şi al scăderii apetitului sexual tinde să crească odată cu vârsta, însă există şi alţi factori fizici şi psihici care afectează viaţa sexuală, relatează huffingtonpost.com.

Problemă: Partenera intervine în relaţiile lui de prietenie şi devine apropiată de prietenii lui.

Cum afectează: Pe de o parte, bărbatul nu mai are un sentiment de intimitate alături de prietenii lui, iar asta îi afectează sentimentul de masculinitate. Pe de altă parte, creşte riscul apariţiei disputelor în relaţia de cuplu, deoarece bărbatul nu mai are prieteni cărora să se confeseze.

Cercetări: Bărbaţii ale căror partenere erau apropiate de prietenii lor sunt cu 92% mai predispuşi la disfuncţie erectilă decât cei care au parte de intimitate în relaţiile cu amicii.

Soluţie: Este OK să existe prieteni comuni, însă fiecare dintre cei doi parteneri are nevoie de spaţiu personal. De aceea se recomandă dezvoltarea relaţiilor de prietenie în afara cuplului.

Problemă: Stresul oxidativ

Cum afectează: Radicalii liberi distrug producţia de oxid nitric (care ajută la dilatarea vaselor de sânge).

Cercetări: Unele medicamente pentru combaterea disfuncţiei erectile cresc producţia de oxid nitric din organism, însă efectele secundare pot fi numeroase. De aceea cercetătorii speră să găsească metode naturale de îmbunătăţire a funcţionării vaselor de sânge.

Soluţie: Nu există dovezi clare că antioxidanţii pot rezolva problemele de feritilitate, însă există cercetări care demonstrează că DHA-ul (o componentă a uleiului de peşte) are efecte pozitive.

Problemă: Nivelul scăzut al testosteronului din cauza medicamentelor antidepresive 

Cum afectează: Dacă scade producţia de testosteron în organism, se va diminua şi apetitul sexual.

Cercetări: Multe medicamente antidepresive scad dramatic cantitatea de testosteron din organism.

Soluţie: Discută cu medicul tău atunci când crezi că există ceva în istoricul tău medical care îţi afectează viaţa sexuală. Nu doar hormonii te pot afecta. Este posibil ca un accident de maşină pe care l-ai avut cu mult timp în urmă să-ţi fi afectat anumiţi nervi responsabili cu o funcţionare sexuală optimă.

Problemă: Diabetul, problemele cu inima şi/sau obezitatea

Cum afectează: Oricare dintre cele trei probleme pot afecta nivelurile hormonale şi circulaţia sangvină, ambele foarte importante pentru o viaţă sexuală normală.

Cercetări: Bărbaţii obezi cu diabet de tip 2 suportă o scădere dramatică a apetitului sexual şi o creştere a riscului de apariţie a disfuncţiei erectile .

Soluţie: O dietă eficientă care duce la scăderea în greutate va contribui la creşterea apetitului sexual şi la dispariţia disfuncţiei erectile. Stilul de viaţă care ajută la prevenirea apariţiei diabetului sau a bolilor cardiovasculare contribuie şi la prevenirea apariţiei disfuncţiei erectile.

Cele mai citite

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...

Populația conectată la sistemul public de alimentare cu apă a crescut, dar milioane de oameni sunt în continuare fără acces

Anul trecut, un număr de 14,7 milioane de persoane din România erau conectate la sistemul public de alimentare cu apă, reprezentând 77,1% din populația...

Revoluția subterană a lui Nicușor Dan „îngroapă” 45 de km de conducte noi

Primarul Capitalei a reamintit că anul trecut au fost reabilitate țevi pe o lungime de 50 de km Într-o postare pe Facebook, primarul Nicușor...
Ultima oră
Pe aceeași temă