4.6 C
București
vineri, 10 ianuarie 2025
AcasăGDPR10 greseli esentiale de evitat la prima intalnire

10 greseli esentiale de evitat la prima intalnire

Emotiile unei intalniri cu o persoana necunoscuta pot deteriora calitatea comunicarii si evolutia relatiei in sine. Dar, daca  doriti ca aceasta prima intalnire sa fie un succes, specialistii va sfatuiesc sa evitati nu mai putin de 10 greseli esentiale, constatate frecvent in aceste cazuri. Iata lista celor mai comune greseli de comportament la prima intalnire:

1) Sa intarziati

Chiar si cinci minute trecute peste ora stabilita pentru intalnire, lasa o impresie foarte proasta, mai ales cand este vorba de o persoana pe care nu ati avut ocazia sa o cunoasteti si cu care sa va permiteti incadrarea in asa-zisul "sfert academic".

2) Sa purtati haine nepotrivite

Sunteti genul care prefera stilul vestimentar sport? Ar fi bine sa faceti o concesie – adoptati stilul casual sau elegant, daca vreti sa faceti o impresie buna. Si nu fiti prea provocatori de la prima intalnire – tocuri prea inalte, decolteu prea adanc, machiaj excesiv sau bijuterii prea multe (in cazul femeilor) – pentru ca un aspect ingrijit si o tinuta neutra sunt suficiente la o prima intalnire.

3) Sa discutati despre politica sau religie

Incercati sa va abtineti sa abordati teme mult prea "savante" sau plictisitoare. Naturaletea dialogului presupune o tematica adaptata din mers, in functie de interlocutor, care poate ca nu doreste sa-si precizeze orientarile politice sau sa marturiseasca de prima data din ce cult religios face parte, decat daca nu cumva v-ati propus sa va atrageti prozeliti… Daca doriti sa animati dialogul, puteti gasi multe alte subiecte de dezbatere, dar nu trebuie sa va dovediti cu ostentatie abilitatile intelectuale si cultura generala.

4) Sa cautati din priviri persoane cunoscute

Nervozitatea si stanjeneala va pot determina, fara sa va dati seama, sa incercati sa gasiti "intariri", persoane cunoscute aflate din intamplare in zona in care va aflati. Daca va simtiti intimidat de partenerul de dialog si simtiti nevoia unei terte prezente la masa dumneavoastra, puteti sa apelati la trucul de a chema chelnerul sa comandati ceva pentru a mai detensiona putin atmosfera.  

5) Sa aduceti la intalnire si alte persoane

O greseala fatala este aceea de a va prezenta la prima intalnire cu un grup de "sustinatori". Nu doar ca veti fi taxat drept imatur si lipsit de bune maniere, dar veti incalca inclusiv dreptul de autonomie al persoanei cu care va intalniti, mai ales daca anterior ati stabilit ferm ca intalnirea va fi doar o intalnire in doi. 
 
6) Sa va imbatati si sa va faceti de ras

Unii oamenii se schimba radical dupa ce consuma cateva pahare. Atat comportamentul verbal si cel non-verbal se vor "strica" din cauza excesului de alcool si, daca vreti ca cealalta persoana sa va cunoasca asa cum sunteti in realitate, ar fi pacat sa faceti o impresie proasta de la prima intalnire. De aceea, specialistii recomanda sa va abtineti sa consumati bauturi alcoolice.

7) Sa deveniti agresiv verbal

Nimeni nu-si doreste sa ia cina cu cineva care ridica tonul la masa sau care incepe sa reproseze vrute si nevrute. Nu plecati la razboi, ci … la placinte. Deci, mergeti inainte la intalnire calm, relaxat si eventual cu zambetul pe buze!

8) Sa lasati impresia de plictiseala si pasivitate in dialog

Timiditatea poate fi cauza unui comportament evaziv sau a unei atitudini excesiv de pasive, insa o greseala la fel de mare ar fi sa pareti extrem de expansiv si vorbaret.

9) Sa va razganditi si sa anulati intalnirea in ultimul moment

Un motiv bine intemeiat si neprevazut poate sa va faca sa anulati o intalnire. Dar este esential sa anuntati acest lucru nu cu cinci minute inainte! Daca v-ati razgandit, nu va simtiti bine sau nu aveti curajul sa mergeti la prima intalnire puteti inventa o scuza plauzibila si sa va anuntati decizia de a anula intalnirea macar cu cateva ore inainte. Puteti-va in pielea persoanei cu care trebuie sa va intalniti si raspundeti-va sincer la intrebarea cum v-ati simti sa va pierdeti aiurea timpul alocat intalnirii, care ar fi putut fi valorificat in alt mod intr-o agenda foarte plina?

10) Sa incercati sa va dominati interlocutorul

Incercati sa faceti scurte pauze de respiratie intre propozitii cand va aflati in dialog si astfel veti putea controla atat debitul vorbirii, cat si continutul mesajelor pe care vreti sa le comunicati. Si, in niciun caz, nu incercati sa monopolizati discutia!

Elena Marinescu
Elena Marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Tanczos Barna: ANAF investighează modul de finanţare a campaniei electorale a candidatului la preşedinţie Călin Georgescu

Ministrul Finanţelor Publice, Tanczos Barna, a declarat, joi seară, că ANAF, alături de organele judiciare, investighează modul de finanţare a campaniei electorale a candidatului...

Tanczos Barna: ANAF investighează modul de finanţare a campaniei electorale a candidatului la preşedinţie Călin Georgescu

Ministrul Finanţelor Publice, Tanczos Barna, a declarat, joi seară, că ANAF, alături de organele judiciare, investighează modul de finanţare a campaniei electorale a candidatului...

Partidul bulgar „Renașterea” cere alipirea Macedoniei și sudului Basarabiei la Bulgaria

Partidul extremist „Renașterea”, din Bulgaria, a scris joi, pe pagina de Facebook, un comentariu referitor la revendicări teritoriale. Pornind de la declarațiile recente ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă