Un milion de euro pentru reluarea zborurilor pe aeroportul Oradea

Banii vin de la Comisia Europeană care încearcă astfel să impulsioneze reluarea zborurilor de către companiile aeriene grav afectate de pandemia de coronavirus.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 29.07.2020 - 11:07

Companiile aeriene ce operează pe aeroportul Oradea, considerat a fi un nod important în ceea ce privește conectivitatea regională și internațională a țării, au apobată o schemă de ajutor în valoare de 1 milion de euro, bani veniți de la Uniunea Europeană.

Ajutorul este acordat sub formă de subvenții directe iar de el pot beneficia toate companiile aeriene interesate și care își reiau zborurile la Oradea. Valoarea sprijinului financiar se stabilește în urma unei evaluări a numărului de destinații, a frecvenței zborurilor și a numărului estimat de pasageri generați.

„Obiectivul măsurii este acela de a sprijini activitatea operatorilor aerieni și de a sprijini redresarea economică și viabilitatea structurală a regiunii în contextul pandemiei de coronavirus. În special, ajutorul nu va depăși suma de 800.000 de euro pentru o companie și se va acorda înainte de 31 decembrie 2020.”, au precizat reprezentanții Comisiei Europene.

Comentarii