Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un milion de euro pentru fiecare proiect de irigații depus de fermieri

Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații pot obține finanțări europene nerambursabile de până la 1 milion de euro pentru fiecare proiect depus. Bugetul total este de 43,2 milioane euro.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 25.06.2020 - 11:24

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a deschis sesiunea de depunere a dosarelor în vederea obținerii de finanțări pentru refacerea, modernizare ori înființarea unor sisteme de irigații. Fondurile europene disponibile prin submăsura 4.3 PNDR pentru componenta infrastructură de irigații sunt 100% nerambursabile, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 1 milion de euro.

Beneficiarii eligibili pentru acest tip de finanțare sunt Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI), constituite din proprietari sau utilizatori de terenuri agricole conform legislației în vigoare. Federațiile Organizațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (FOUAI) pot depune cereri de finanțare numai în măsura în care sunt deținători de infrastructură secundară de irigații preluată prin protocol sau proces verbal de predare-primire ori alte documente.

Cheltuielile eligibile pentru sprijinul acordat prin PNDR 2020 sunt modernizarea infrastructurii secundare de irigații, a clădirilor aferente stațiilor de pompare de punere sub presiune și/ sau racordarea la utilități, sisteme de contorizare a apei, inclusiv construcția sau modernizarea bazinelor de colectare și stocare a apei de irigat.

Achiziția de echipamente de irigat pentru OUAI-uri/ FOUAI-uri este limitată la un procent de maximum 30% din valoarea totală eligibilă a proiectului, din care s-a scăzut valoarea aferentă a echipamentelor de irigat. „Atragem atenția asupra faptului că, pentru a evita dubla finanțare, nu sunt eligibile acele elemente de infrastructură de irigații care au făcut obiectul unei alte finanțări prin PNDR a infrastructurii secundare, pe aceeași suprafață.”, a precizat Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

 

Comentarii

loading...