În județul Iași se fac investiții medicale de peste 850 de milioane de euro, anunță ministrul Boloș

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că în județul Iași se vor cheltui peste 850 milioane de euro pentru infrastructura sanitară.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

02.12.2020 - 17:53

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat, miercuri, că în județul Iași se va aloca o sumă record, de peste 850 milioane de euro, pentru infrastructura sanitară.

"Judeţul Iaşi este pe un loc fruntaş în ceea ce priveşte investiţiile medicale. Discutăm de trei mari obiective. Discutăm de Spitalul Regional Iaşi, cu o valoare de peste 500 de milioane de euro, de viitorul Institut de Boli Cardiovasculare, care este o nevoie pentru Moldova şi pentru cei care au aceste afecţiuni, cu o valoare estimată la peste 300 milioane de euro, dar şi de Institutul Oncologic care se va bucura de o investiţie estimată la 50 de milioane de euro. Cu aceste investiţii, judeţul Iaşi, din perspectiva Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, este aproape pe primele locuri, pentru că sunt investiţii în valoare de peste 850 milioane de euro, investiţii aş putea spune record", a precizat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

El a mai spus că un merit în obținerea acestor investiții îl are noul președinte al Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, care înainte de alegerile locale a fost ministru al Mediului în Guvernul Orban.

Comentarii