Fonduri europene pentru cercetare și inovare. Pe listă apare și o firmă din Brașov

307 milioane euro este suma alocată prin Pactul verde european pentru start-up-uri din domenii ca transporturi, tehnologiile materialelor avansate și internetul obiectelor.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 26.07.2020 - 11:06

Consiliul European pentru Inovare a acordat fondurile unui număr de 64 întreprinderi nou-înființate și IMM-uri inovatoare care contribuie la realizarea obiectivelor. Propunerile câștigătoare variază, de la soluții de pionierat pentru sectoarele auto, aerospațial și maritim, până la tehnologiile materialelor avansate și alte internetului obiectelor.

„Consiliul European pentru Invovare susține antreprenorii vizionari care creează soluții transformatoare la provocări sociale și de mediu presante, sprijinind Pactul verde european și Planul de redresare pentru Europa. Sunt mândră să constat că există un nivel mai ridicat de incluziune, având în vedere numărul mare de femei inovatoare și răspândirea geografică pe întreg teritoriul Europei.”, a spus Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Pe lista societăților finanțate prin Pactul verde european se găsește o societate din România. Este vorba de Sveltedca Partners care folosește un sistem de mașini poprietar, unic, inovator, pentru a genera toate tipurile de suprafețe curbate la scară industrială, într-o operație simplă, la o fracțiune din costul și timpul metodelor curente.

Comentarii