Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fonduri europene: 9,5 miliarde euro în plus pentru fermieri și pescari

Comisia Europeană propune majorarea semnificativă a bugetelor din cadrul politicii agricole comune (PAC).

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 04.06.2020 - 10:42

Bugetul Uniunii Europee pentru redresare poate aduce o creștere a finanțării fermierilor și pescarilor din țările membre, în sprijinul procesului de tranziție spre economia verde.

4 miliarde euro în plus pentru Fondul european de garantare agricolă, 5 miliarde euro în plus pentru Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală și jumătate de miliard euro pentru Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime sunt sumele propuse spre a fi suplimentate.

O sumă suplimentară de 15 miliarde EUR va fi pusă la dispoziție pentru dezvoltare rurală în cadrul instrumentului „UE – noua generație”, pentru a sprijini mai mult zonele rurale care au un rol vital în realizarea tranziției verzi și în îndeplinirea obiectivelor ambițioase ale Europei în materie de climă și mediu.

„Propunerea Comisiei recunoaște importanța strategică a sectorului nostru agricol și sprijinul continuu pe care UE dorește să îl ofere fermierilor noștri și economiei rurale. Acest lucru va contribui la sprijinirea mai eficientă a fermierilor în scopul realizării tranziției verzi și digitale.”, a anunțat comisarul european Janusz Wojciechowski.

Citește totul despre:

#fonduri europene

Comentarii

loading...